Seneste udsendelse

Arabiske stemmer: Arabiske grænser i opløsning Seneste udsendelse

Grænser både adskiller og knytter lande sammen. Mange af den arabiske verdens grænser er trukket i fjerne europæiske hovedstæder for snart 100 år siden, og konsekvenserne lever araberne stadig med. Med krigen i Syrien er mange af grænserne i den centrale del af Mellemøsten begyndt at gå i opløsning. Steen Nørskov og Naser Khader fortæller i denne 'Arabiske Stemmer' om grænser og grænsekontrol, pasbetjente og smuglere.

Næste udsendelse

 1. Arabiske stemmer: Kaldet til bøn

  Store Bededag sender P1 en muslimsk fredagsbøn, og i 'Arabiske Stemmer' fortæller Steen Nørskov og Naser Khader om bønnen og dens betydning i den arabiske og muslimske verden. De fortæller om bønnens ritualer, indhold og om den særlige fredagsprædiken - khutba'en - man kan høre i moskeerne hver fredag. De fortæller også om, hvad imamerne prædiker om, om 'politiske' prædikener, og hvorfor prædikenerne ofte er så kedelige!

Seneste udsendelser og artikler

 1. Arabiske stemmer: Arabiske grænser i opløsning

  Grænser både adskiller og knytter lande sammen. Mange af den arabiske verdens grænser er trukket i fjerne europæiske hovedstæder for snart 100 år siden, og konsekvenserne lever araberne stadig med. Med krigen i Syrien er mange af grænserne i den centrale del af Mellemøsten begyndt at gå i opløsning. Steen Nørskov og Naser Khader fortæller i denne 'Arabiske Stemmer' om grænser og grænsekontrol, pasbetjente og smuglere.

 2. Arabiske stemmer: Check-in på arabisk

  Arabiske stemmer handler i denne uge om det sted, de fleste af os bor, når vi besøger den arabiske verden, nemlig hotellerne - de små, tarvelige og de store fine, internationale hoteller og de få, særlige lommer i tid og sted, som gemmer på den urolige arabiske verdens mange dramatiske historier. Naser Khader og Steen Nørskov fortæller om hotellerne og deres ansatte, gæster, spioner, ludere og lommetyve.

 3. Arabiske stemmer: Rejsen over 'Sandhavet'

  'Sandhavet', kaldte den danske opdagelsesrejsende Knud Holmboe Sahara, som han krydsede fra Atlanterhavet til Det Røde Hav i bil i 1931. Steen Nørskov og Naser Khader fortæller i denne 'Arabiske Stemmer' om arabernes forhold til 'sandhavet'. Om ørkenen som et sted, man forbinder med ensomhed og død men også skønhed og indsigt. Et sted man forviser folk til og holder sine fjender indespærret, men også et sted man søger hen for at finde stilhed og ro og komme tættere på Gud.

 4. Arabiske stemmer: De arabiske træer

  Arabiske stemmer byder i dag på en slags havevandring i den skyggefulde arabiske have, som altid byder på tre slags træer. Steen Nørskov og Naser Khader fortæller blandt andet om palmetræet, figentræet og oliventræet.

 5. Arabiske stemmer: Den egyptiske humor er på tilbagetog

  Allerede få uger efter, at egypterne har fået ny præsident, kan de mærke, at landet er under forandring. Folkesporten – at holde humøret højt og fortælle en god vits – bliver udfordret af de nye magthavere. Ytringsfriheden er under pres – det mest populære satiriske tv-show er lukket og skuespillere, som ellers i årtier har gjort grin med Mubarak og Mursi, lovpriser nu præsident Sisi. I dagen arabiske stemmer fortæller Steen Nørskov og Naser Khader om egyptisk humor og satire. Som hastigt er på vej bort.

Om Arabiske stemmer

 1. Arabiske stemmer med Steen Nørskov og Naser Khader. Med udgangspunkt i værternes baggrund, kildenet og erfaring fra området, diskuterer de ugens emner fra den arabiske region.

Podcast Arabiske stemmer

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Arabiske stemmer

Lige nu på DR P1

Skønlitteratur på P1: Digte og ophav

Forholdet mellem digteren og ophavet er i fokus i dag, når vi byder på et genhør med Asta Olivia Nordenhof og hendes smertefulde digte fra "Det nemme og det ensomme". Hør også en samtale med Per Stig Møller om sønnen og digteren Asger Stig Møller, der døde i 2010. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen. (Redigeret… Vis mere

Startede klokken 02:03 Slutter klokken 03:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p1d
  Program: Hårdt arbejde, fejltagelser og en evig jagt på penge Start Me Up Genre: Perspektiv
 2. p6b
  Program: hyggelig formiddagsstemning i en uhøjtidelig tone Sommerformiddag på P6 BEAT Genre: Musik
 3. p1d
  Program: Selvsving Classic Genre: Sjov radio

Søg efter titel