Seneste udsendelse

Arabiske stemmer: Kampen om sproget Seneste udsendelse

Arabisk er et af de sværeste sprog for europæere at lære. Men også araberne selv har svært ved at tale nogle typer af sproget. Naser Khader og Michael S. Lund nørder arabisk grammatik, fortæller om arabernes svar på 'Rødgrød med fløde-testen' - og beretter om kampen om, hvilken type arabisk man egentlig bør lære i skolen.

Næste udsendelse

 1. Arabiske stemmer

  Status: Udsendelsen kan ikke afspilles

  Historier fra Mellemøsten - en verden i forandring. Hør bl.a. hver uge om debatten på blogs, twitter og i de arabiske medier. Værter: Michael S. Lund og Naser Khader.

Seneste udsendelser og artikler

 1. Arabiske stemmer: Kampen om sproget

  Arabisk er et af de sværeste sprog for europæere at lære. Men også araberne selv har svært ved at tale nogle typer af sproget. Naser Khader og Michael S. Lund nørder arabisk grammatik, fortæller om arabernes svar på 'Rødgrød med fløde-testen' - og beretter om kampen om, hvilken type arabisk man egentlig bør lære i skolen.

 2. Arabiske stemmer: Arven efter Gaddafi

  De væltede den enevældige diktator Muammar Gaddafi - men libyerne har ikke fået fred og demokrati af den grund. I stedet bevæger Libyen sig mod kaos med bortførelser, snigmord og væbnede kampe. Naser Khader og mellemøstkorrespondent Michael S. Lund ser på, hvad der er gået galt i oliestaten efter Gaddafis fald.

 3. Arabiske stemmer: Fodbold, oliepenge og fanatiske fans

  VM i fodbold er på vej til oliestaten Qatar - og imens bliver arabiske fodboldspillere og fans mere og mere politiske. Arabiske Stemmer med Naser Khader og mellemøstkorrespondent Michael S. Lund ser nærmere på fankultur, slagsange og arabiske opkøb af europæiske klubber i Mellemøstens mest populære sport: fodbold.

 4. Arabiske stemmer: Livet i kalifatet

  Religiøst politi, streng sharialov og offentlige henrettelser. Den arabiske verden har fået et selvudråbt kalifat, som forsøger at kopiere de arabiske styrer fra det 7. århundrede. Arabiske Stemmer med Naser Khader og mellemøstkorrespondent Michael S. Lund går i dybden med ideen bag kalifatet - og taler med nogle af dem, der bor i det selverklærede kalifat i Irak og Syrien.

 5. Arabiske stemmer: Højtid for tv-serier

  Den muslimske fastemåned ramadanen er højtid for tv-serier - de såkaldte musalsalat, der sendes hver aften hele måneden. I år har over 100 tv-serier kæmpet om de arabiske seeres opmærksomhed i ramadanen og Arabiske Stemmer med Naser Khader og mellemøstkorrespondent Michael S. Lund har kigget med. Hør om de populære historiske tv-serier, om kontroversielle serier om kvindefængsler og utroskab - og om en af de serier, der slet ikke fik lov til at blive sendt. Værter: Michael S. Lund og Naser Khader.

Sendetider

Næste udsendelse

DR P1, I morgen d. 19. september

Startede Kl. 15:03 - sluttede 15:30

Om Arabiske stemmer

 1. Arabiske stemmer med Steen Nørskov og Naser Khader. Med udgangspunkt i værternes baggrund, kildenet og erfaring fra området, diskuterer de ugens emner fra den arabiske region.

Podcast Arabiske stemmer

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt Arabiske stemmer

Lige nu på DR P1

Feature: Når mor skal dø

Da forfatteren Sissel-Jo Gazans barndomsveninde Marie mister sin mor, sætter det store tanker i gang hos forfatteren. En dag skal hun selv miste sin mor, og alene tanken er uudholdelig. I forsøg på at forberede sig på den fremtidige smerte, går Sissel-Jo helt tæt på Maries sorg, og bliver pludselig i tvivl. For kan man… Vis mere

Startede klokken 21:33 Slutter klokken 22:00 (Næste: Radioavis)

Mest læste DR P1

Mere radio

 1. p2d
  Program: P2 Koncerten: Copenhagen Chamber Music Festival Åbningskoncerten i Diamanten Genre: Musik
 2. p1d
  Program: LAIKA på P1 Skyr og patter Genre: Sjov radio

Søg efter titel