DR1 Dokumentaren

DR1 Dokumentaren producerer programmer, der stiller skarpt på væsentlige samfundsmæssige forhold. Programmerne afslører misbrug og magtmisbrug, overgreb og ulovligheder, afdækker og skaber forståelse - bryder med fordomme og flytter grænser. DR1 Dokumentaren producerer endvidere feature- og montageprogrammer. Disse programmer tager lyttere og seere med ind i en anderledes og fascinerende verden, hvor den menneskelige fortælling er i centrum. Programmerne går tæt på mennesker og deres ikke altid helt almindelige hverdag.

Seneste udsendelse

DR1 Dokumentaren: Slotsfruer (2:2)

Sendetider

Næste program:

DR1, onsdag d. 23. april

Kl. 20:40 - 21:30

Næste program

DR1 Dokumentaren: De angste børn

Astrid, Frederik og Marcus lider af angst. Børnene bekymrer sig om at være alene hjemme, er bange for at overnatte hos deres skolekammerater og tør ikke færdes på egen hånd af frygt for at møde fremmede mennesker. DR Dokumentar følger de tre børn gennem et 10-ugers behandlingsforløb, hvor de undervejs konfronterer deres angst - en af de hyppigste psykiske lidelser blandt børn og unge. Tilrettelæggelse: Anette Klokkerholm

Seneste programmer DR1 Dokumentaren

 1. DR1 Dokumentaren: Slotsfruer (1:2)

  Vi ser dem i ugebladene på vej til gallafester, i store rober med ordener og med diademer - men adelsfruernes hverdag er andet end én stor fest. Kammerherreinde Susanne Vind er født og gift ind i adelen. Den tidligere hofdame åbner snart sin romantiske have for publikum. Vini Iuel er vokset op i et arbejderhjem, blev sangerinde, faldt for godsejeren, blev adelig og flyttede ind i en 900 m2 stor bolig. Tag med Per Wennick ind i en verden med højt til loftet og hundredvis af vinduer. Hvor traditioner råder og adel forpligter.

  Se program
 2. DR Dokumentar: Sikke Tømmermænd (4:4)

  Tusindvis af danske aktionærer tabte milliarder, da deres banker krakkede - uden at revisorerne slog alarm. DR Dokumentar afdækker, hvordan revisorerne blåstemplede regnskaberne på trods af åbenlyse advarsler. Tilrettelæggelse: Jacob Mikkelsen, Søren Slumstrup og Bo Nørgaard

  Se program
 3. DR1 dokumentaren: I skattely (4:4)

  Det danske samfund mister milliardbeløb i skatteindtægter, når selvstændige og firmaer placerer penge i skattely. I det sidste af fire programmer, hvor DRs journalister har arbejdet under dække af at være forretningsmænd, ender journalisterne hos et af landets største advokatfirmaer og hos et verdens største revisionsfirmaer med afdeling i Danmark. Tilrettelæggelse: Michael Klint, Søren Kristensen, Frederik Brun Madsen. Siden udsendelsen blev produceret har Bech-Bruun meddelt DR, at advokaten fra første møde er fratrådt sin stilling. DR har forgæves forsøgt at få en kommentar fra advokaten. Rådgiveren fra EY, Per Lundbæk Christensen, afviser i en mail, at hans fratrædelse skyldes DRs optagelser.

  Se program
Se alle programmer

Lignende programmer Dokumentar