DR1 Dokumentaren

DR1 Dokumentaren producerer programmer, der stiller skarpt på væsentlige samfundsmæssige forhold. Programmerne afslører misbrug og magtmisbrug, overgreb og ulovligheder, afdækker og skaber forståelse - bryder med fordomme og flytter grænser. DR1 Dokumentaren producerer endvidere feature- og montageprogrammer. Disse programmer tager lyttere og seere med ind i en anderledes og fascinerende verden, hvor den menneskelige fortælling er i centrum. Programmerne går tæt på mennesker og deres ikke altid helt almindelige hverdag.

Seneste udsendelse

DR1 Dokumentaren: De angste børn

Seneste programmer DR1 Dokumentaren

 1. DR1 Dokumentaren: Slotsfruer (2:2)

  De er begge slotsfruer, de har begge adelsblod i årerne, de er medlem af samme klub og heste er deres store interesse - den ene siger, at hun har danset let gennem livet - over den andens liv hviler en mørk skygge. I det sidste program om slotsfruer besøger Per Wennick Tranekær Slot og Broholm slot. Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig er sammen med sin mand ved at omdanne Tranekær Slot til eksklusivt møde- og konferencested, hvor sølvtøj, krystal og greveparret selv er en del af "pakken". Men der er lige en fødsel og en barnedåb, der skal klares først. Kammerdame Anne Lütken har åbnet sit slot for betalende gæster - og arrangerer desuden DM i dressur - med prinsesse Benedikte på første række. Mange års kamp mod et "spøgelse" fra 2. Verdenskrig er ved at være slut. Tilrettelæggelse Per Wennick. Fotograf Lars Schou.

  Se program
 2. DR Dokumentar: Sikke Tømmermænd (4:4)

  Tusindvis af danske aktionærer tabte milliarder, da deres banker krakkede - uden at revisorerne slog alarm. DR Dokumentar afdækker, hvordan revisorerne blåstemplede regnskaberne på trods af åbenlyse advarsler. Tilrettelæggelse: Jacob Mikkelsen, Søren Slumstrup og Bo Nørgaard

  Se program
 3. DR1 dokumentaren: I skattely (4:4)

  Det danske samfund mister milliardbeløb i skatteindtægter, når selvstændige og firmaer placerer penge i skattely. I det sidste af fire programmer, hvor DRs journalister har arbejdet under dække af at være forretningsmænd, ender journalisterne hos et af landets største advokatfirmaer og hos et verdens største revisionsfirmaer med afdeling i Danmark. Tilrettelæggelse: Michael Klint, Søren Kristensen, Frederik Brun Madsen. Siden udsendelsen blev produceret har Bech-Bruun meddelt DR, at advokaten fra første møde er fratrådt sin stilling. DR har forgæves forsøgt at få en kommentar fra advokaten. Rådgiveren fra EY, Per Lundbæk Christensen, afviser i en mail, at hans fratrædelse skyldes DRs optagelser.

  Se program
Se alle programmer

Lignende programmer Dokumentar