Links, podcasts og andet godt

Her kan du finde en oversigt over de links, podcasts, apps og andet, som 'Filmselskabet' anbefaler. Vi gør det lidt sjovere at være filmnørd.

'Filmselskabet' kan godt lide de små finesser, der gør filmoplevelserne federe. Fx er det ærgerlig at skulle tisse, lige som superskurken får sin velfortjente straf på det store lærred.

App's:

Run Pee

Tjek hvornår der er oplagte tissepauser i biografaktuelle film med app'en Run Pee. Find desuden anmeldelser af film og information om, om det kan betale sig at blive siddende og vente på ekstrascener efter rulleteksterne. App'en er gratis.

Kino

Bestil billetter til film i de fleste danske biografer, find en biograf i nærheden og se trailer på kommende film med app'en fra Kino. App'en er gratis. OBS: Kino-app'en udkommer til Android fredag den 20. januar. Den fåes allerede nu i App Store.

Location Scout

App'en, der afsløre, om du befinder dig tæt på en mere eller mindre berømt filmlocation. Er du for eksempel i Paris, kan du se, om du lige kan nå forbi det sted, hvor Woody Allens Midnight in Paris blev optaget. App'en virker også i Danmark og er gratis.

Web sites:

IMDB

Filmens svar på Wikipedia. Amerikanske IMDB er uden sammenligning den største filmdatabase med alt om nye og gamle film, skuespillere, trailere og meget mere. Filmsiden har desuden en velfungerende app til smartphones og tablets, så du altid har et lille, bærbart opslagsværk ved hånden.

Comingsoon.net

Find de seneste filmnyheder, plakater, trailers, anmeldelser og meget andet godt filmstof på dette store og populære filmsite. Du kan også finde rygter om kommende filmprojekter, release-datoer og meget andet godt filmstof.

Empireonline.com

Onlineudgaven af det velrenommerede filmmagasin Empire. Et uundværligt filmsite med nyheder, anmeldelser og links til blandt andet sjove Youtube-videoer. Sørg desuden for at 'like' filmsiden på Facebook. På den måde får du de gode nyheder serveret direkte på din news feed.

Podcast:

Filmnørdens Hjørne

To danske filmnørder står bag en række interessante podcasts, som oven i købet er ganske gratis. Lyt blandt andet til anmeldelser, temaudsendelser, Oscar-opvarmning og meget, meget mere.

Mark Kermode's podcasts, Radio 5 på BBC

Den anerkendte, britiske filmkritiker Mark Kermode har lavet anmeldelser, filmdebatter og filmnyheder på BBC's Radio 5 i næsten 20 år med makkeren Simon Mayo. Download Mark Kermode's ekstremt populære podcasts, hvis du er til skarpe anmeldelser og spændende diskussioner mellem filmentusiaster.

  • Print
  • Del artiklen: