Nak & Æd

I fjerde sæson af Nak & Æd drager Jørgen og Nikolaj ud på helt nye jagtmarker for at nakke de største, mærkeligste og mest oversete dyr. Sæsonen skydes i gang til efteråret med den lynhurtige krikand, der stiller store krav til Jørgens præcision. Hvis ikke han får den, er der havmåge på menuen. I England skal de venlige vikinger hjælpe med at reducere antallet af muntjac, en gøende mini-hjort med hugtænder, der spreder sig i hobetal. Dansk Center for vildlaks får også en hjælpende hånd, når jagten går ind på den glubske skarv ved Skjern å. Og endelig får også Færøerne, Island og Sverige besøg i den nye sæson, hvor halvdelen af jagterne foregår i udlandet. Ingen kan vide sig sikre, når vikingerne drager til lands, vands og i luften. Selv ikke Julemandens hjælper, der også er skrevet på Nikolajs menu… 'Nak & Æd' er programmet om mænd og drenge, der elsker naturen og spændingen ved drabet på dyret. Et program om samvær og røverhistorier, øl og duften fra bål og pibe. Naturmanden Jørgen Skouboe og kokken Nikolaj Kirk slippes løs i naturen i al slags vejr og på alle årstider udstyret med våben, køkkenknive og kogegrej. Deres mission er klar: Jørgen skal nakke et dyr, og Nikolaj skal derefter tilberede kødet over åben ild. Målet er til sidst at sætte tænderne i og æde maden. Men de to har lavet en regel: Hvis ikke Jørgen får ram det dyr, de har udset sig, skal Nikolaj i stedet tilberede et andet og mindre appetitvækkende dyr, som Jørgen har med, f.eks. krage, måge eller ræv.

Seneste udsendelse

Nak & Æd - en rype i Norge (6:8)

Podcast

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Kontakt

Kontakt DR

Seneste programmer Nak & Æd

 1. Nak & Æd - en hvidhalet hjort i Finland (8:8)

  Sæson 3. Det er blevet november, og Jørgen og Nikolaj er taget til Finland. De skal nemlig på jagt efter den hvidhalede hjort, som finnerne hentede hjem helt ovre fra USA i 30'erne og 40'erne. Men man skal både være ekstremt stille og tålmodig, og det kan vise sig at blive en udfordring for de to venner. Der er selvfølgelig også et alternativ, hvis de ikke får en hjort - denne gang er det et helt elghoved.

  Se program
 2. Nak & Æd - en skovfugl i Sverige (7:8)

  Sæson 3. Det er oktober, og bladene er begyndt at blive gule. Jørgen og Nikolaj er kørt langt op i den svenske ødemark for at gå på jagt efter skovfugle. Der er chancer for både tjur, urfugl og hjerpe, som alle passer glimrende til Nikolajs gryder. Så er spørgsmålet bare, om Nikolaj kan være stille, og om Jørgen kan ramme.

  Se program
 3. Nak & Æd - en helleflynder i Norge (5:8)

  Sæson 3. Det er maj, og sommeren står for døren. Men på den norske øgruppe Lofoten, som ligger nord for polarcirklen, er vejret stadig råt og omskifteligt. Jørgen og Nikolaj er taget hele den lange vej for at få lov at fiske i nogle af verdens fineste farvande. Og målet er den enorme helleflynder, som kan blive så stor som en bordplade. Men der er selvfølgelig også et alternativ, hvis der ikke kommer noget på krogen. Denne gang er det mink.

  Se program
Se alle programmer