So ein Ding

5 år er længe siden… i digiland. Nikolaj Sonne fortæller hvordan fremtiden allerede er her, og hvordan den kan komme til at se ud - med afsæt i den teknologi og gadgets der er omkring os. Ny serie starter til efteråret.

Seneste udsendelse

So ein Ding

Sendetider

Næste program:

Tirsdag kl. 20.00 på DR2

Podcast

Få automatisk alle fremtidige udsendelser

Seneste programmer So ein Ding

 1. So ein Ding

  Trippel op på dims er, hvad So ein Ding disker op med her i sit næstsidste afsnit. Og Sonne indfrier sit løfte om at skille en smartphone ad. Dims 1: Gennem snart 132 programmer er meget mellem himmel og jord blevet afprøvet. Men eet emne er alt for ringe afdækket: Gaming. Computerspil er milliardindustri i dag, og et af de sidste nye produkter er Occolus Rift bringer os det nyeste bud på virtuel Reality - hvor vi bevæger os rundt inde en kunstig verden. Det er et par briller, der bringer spillet helt op i skallen på dig, som er udstyret med gyro og fintføleri, så dit udsyn inde i 3D universet ændrer sig, når du bevæger hovedet og kigger dig rundt inde i den virtuelle verden. Dims 2: En virkelig lille quadrokopter, der kan bære et virkelig lille kamera, der sender trådløst til dig, sådan at du kan komme med ud og flyve, når du tager dine videomodtagerbriller på - det er muligheden med Hubsan X4. Dims 3: Det skal markeres, når livet gøres en ledning fattigere. Og det sørger Chromecast for - dog med visse begrænsninger. Den gør det muligt at beame direkte fra android-telefoner og andre dimser direkte til stuealterets hdmi-stik. Og så er der lige den der telefon, der skal skilles ad for at vise, hvor komplekst de mange muligheder, der gemmer sig i lommen, faktisk er sat sammen.

  Se program
 2. So ein Ding

  eCigaretten bliver anmeldt - og mange detaljer er uklare om den dims, der i lynfart har indtaget Danmark. I vækst kan den vist kun overgåes af iPad, for den er kommet fra nul til tohundrede særligt det sidste år - eCigaretten - der har bevæget sig fra en tilværelse som rent digitalt netsalg, til at blive forhandlet åbenlyst i butikker med tydelige gadefacader. Men hvordan kan det egentlig lade sig gøre, når salg af nikotinholdige produkter ikke er lovligt? Og hvad med usundheden? Og er det overhovedet at betragte som en gadget. Til det sidste er svaret indiskutabelt ja. Til de to første spørgsmål er svarene noget mere gråmelerede.

  Se program
 3. So ein Ding

  En motordrevet bil der kører helt af sig selv, uden at der er en chauffør, der sidder bag rattet, som er klar til at bremse, hvis det bliver nødvendigt. Sådan en bil - som So ein Ding døber en autoauto - afprøver Nikolaj Sonne. Det er en prototype, og det krævede en uges programmering fra de italienske opfindere, før den af politiet fik lov til at køre ude på en kilometer lang køretur i Kolding i den offentlige trafik med rigtige medtrafikanter, som den kan køre ind i, hvis ikke den gør det godt nok. AppPanelet afprøver en app, der lover dig nyt og lækkert - næsten menneskeligt - overblik over al din indkommende elektroniske trafik; emails, twittersager, facebook m.m. Og AppPatruljen tester og fælder dom over vejdirektoratets mobilapp, der lover, at den med blid robotstemme og trafikalt overblik vil bringe dig effektivt fra punkt A til punkt B.

  Se program
Se alle programmer

Lignende programmer Viden og tech