Bamse fylder 30 - Bagom Bamse, Kylling og andre kendte dukker

   
 • Vist: DR2, 21. okt. 2012
 • Vises på dr.dk indtil: Ingen udløbsdato

Den 3. januar 1982 blev der på Danmarks Radio skrevet historie. En stor gul bamse toner frem på skærmen og bliver med det samme en af dansk kulturs største personligheder. Hele Danmarks Bamse fylder i år 30 år og tv-værten Jacob Riising har bestemt sig for at hylde fødselaren. Mange hemmeligheder kommer frem og for første gang nogensinde vises dette unikke kig ind bag kulisserne i en af Danmarks mest elskede tv-udsendelser nogensinde. Udsendelsen er dog uegnet for mindre børn, da der kan forekomme billeder af Bamse og andre dukker uden hoved!

LÆS MERE PÅ PROGRAMSIDEN

Sendetider

Næste program:

Lørdag kl. 20.00

 • Print
 • Del programmet:

  ALLE PROGRAMMER DR2 Tema

  1. DR2 Tema: Kæledyr

   Danskerne bruger næsten 6 milliarder kr. om året på kæledyr. Hvorfor i alverden bruger vi så mange penge og ikke mindst energi på dyr? Det har biolog Anders Kofoed sat sig for at finde ud af i aftenens tema. Anders er kyniker, der er klar til at aflive dyr som er syge, på den anden side kender han mange søde og begavede mennesker, der elsker deres kæledyr højere end noget andet. Er der noget han ikke har forstået? Og hvordan har han det med at have et kæledyr selv? Anders tager ud for at møde nogle af de tusinder af danskere, der har kæledyr. Han skal bl.a. se kamæleoner hos Anders Lund Madsen, besøge hundeelskeren Linse Kessler, og ikke mindst besøge en kvinde der har over 30 aber! Men først skal Anders selv have sig et kæledyr, nemlig en kælegris. Spørgsmålet er, om Anders kan knytte an til grisen og holde så meget af den, at han ikke kan spise den til sidst. Undervejs tager Anders en smuttur til New York for at møde de altid ekstreme og underholdende amerikanere. Her bliver der brugt endnu større summer på kæledyr, og Anders besøger bl.a. et eksklusivt hundehotel. Og så taler han også med en af New Yorks hotteste hunde-groomer.

   Se program
  2. DR2 Tema: Av for h......!

   Lasse Spang Olsen er taget på road trip for at forstå, hvad smerte er for en størrelse. Undervejs tager Lasse bl.a. til Aalborg, hvor nogle af landets førende forskere arbejder med smerte. Lasse bliver her klogere på smertesystemet og prøver også flere smerteforsøg på egen krop. Undervejs i programmet møder Lasse flere forskellige mennesker der har smerte som en del af deres hverdag. Her møder han bl.a. kvinden med kroniske smerte, folk der frivilligt hænger sig op i kroge i huden for at udfordre smerten, og stifteren af Smertefri fødsel Anja Bay. Lasse har samtidig opstillet en smertebod i indkøbscentret Fields for at finde frem til om, hvorvidt mænd eller kvinder har den højeste smertetærskel. Lasse skal her lokke almindelige danskere ind i boden for at udføre sit lille eksperiment.

   Se program
  3. DR2 Tema: Danmark - en nation af Facebookjunkier?

   Vi er over 3 millioner danskere der er aktive på Facebook og andre sociale medier. På få år har vi skabt en parallelverden i evig bevægelse. Åben 24/7. Vi slår os sammen i nye slags fælleskaber og deler det allermest private med op til flere hunderede mennesker. Og der er opstået nye fænomener som digitalt selvmord, digitalt mobberi, digitalt efterliv. Spørgsmålet er hvordan denne sociale revolution påvirker os - på godt og på ondt? Og hvordan vi lærer at navigere i den og få fuldt udbytte? Vært og Facebookjunkie Liv Thomsen drager på en rejse ind i den digitale landsby. Hun møder blandt andet en internetpsykolog, der taler om sukkerknalder og belønningsmekanismer, en hjerneforsker, der viser, hvordan vores hjerne forandrer sig, og en mediehistoriker, der trækker tråde tilbage til tidligere tiders mediepanik. Temaaftenen byder også på en række kendte og ukendte danskeres gode og dårlige historier om de sociale medier, ligesom vi møder den inkarnerede bruger Signe Wenneberg og den arrige kritiker Knud Romer. Og så har vi sat fire digitalt indfødte drenge på en kold tyrker. Temaaftenen er tilrettelagt af Liv Thomsen og Charlotte Lønstrup

   Se program