DR2 undersøger: Overvågningens Danske Forbindelse

   
 • Genre: Dokumentar
 • Vist: DR2, 07. jan. 2014
 • Vises på dr.dk indtil: Ingen udløbsdato

Flere danske virksomheder laver i stor diskretion overvågningsudstyr til alverdens efterretningstjenester. En af dem har beskrevet sig selv som blandt "de største på verdensmarkedet". DR2 Undersøger tager på verdens største messe for såkaldt "internal state security" i Paris. På det kæmpe kræmmermarked for politi og efterretningstjenester prøver vi at finde ud af hvad de hemmelighedsfulde danske firmaer egentlig laver. Og undersøger hvordan den boomende og lyssky overvågningsindustri hjælper efterretningstjenester med at overvåge deres borgere - tilsyneladende også i lande med problematiske forhold til menneskerettigheder.

 • Print
 • Del programmet:

  ALLE PROGRAMMER DR2 Undersøger

  1. DR2 Undersøger: Skal vi frede de fede?

   Stop kampen mod kiloene. Ny forskning viser, at det ligefrem kan være farligt for raske overvægtige at tabe sig, og forskere i både ind- og udland mener, der er brug for et opgør med vores måde at behandle overvægt på både i sundhedssystemet og i samfundet. DR2 Undersøger følger Suzette Witthøft, som hele livet har kæmpet mod vægten uden held, og tager til dans med Hanne Bruun som har droppet slankekurene og fået meget mere livsglæde. DR2 Undersøger, om vi skal frede de fede. Tilrettelæggelse: Anne Blume

   Se program
  2. DR2 Undersøger: Inklusion - hvor svært kan det være?

   Familien Stendys kender alt til de sorger og glæder, som følger med, når et barn skal inkluderes i en almindelig folkeskole. Sønnen med aspergers skal finde sin plads i 7.a, mens datteren med ADHD er blevet flyttet på specialskole. DR2 Undersøger hvad idealet om en mangfoldig folkeskole betyder for en familie og de lærere, som på skolens vegne skal tilpasse sig det enkelte barns behov. Vi følger familien derhjemme, i skole og til et forældremøde, hvor de har valgt at fortælle deres historie. Vi taler med lærerne om at kæmpe og om at måtte give op, og vi ser problemstillingen gennem øjnene på de børn, det hele handler om.

   Se program
  3. DR2 Undersøger: Skal whistleblowere beskyttes?

   De står bag afsløringer af ulovligheder, svigt og korruption. Whistleblowere bliver både hyldet som uundværlige for et demokrati og udråbt som forrædere. Uanset hvad, så styrter deres verden ofte sammen bagefter. Konsekvenserne er blandt andet fyring, chikane og posttraumatisk stress. Vi fortæller tre danske whistleblowerhistorier og undersøger, hvorfor det så ofte er whistlebloweren, der ender med at blive straffet.

   Se program