Generation XL (1:8)

   
 • Genre: Dokumentar
 • Vist: DR1, 04. dec. 2012
 • Vises på dr.dk indtil: Ingen udløbsdato

Mobning og ensomhed er hverdagskost for de tre overvægtige børn Tenna, Denise og Christian. Deres største ønske er at få et slankere og bedre liv, men intet ser ud til at virke. Derfor søger de og deres forældre hjælp hos en af landets dygtigste eksperter i fedme blandt børn, Jens Christian Holm fra Holbæk Sygehus. Hans kur er unik, men hans metoder også meget kontante. Så livet tager en drejning for de tre børn. Og ikke mindst for deres forældre!

 • Print
 • Del programmet:

  ALLE PROGRAMMER Generation XL

  1. Generation XL (8:8)

   Det er cirka et år siden, at de fem børn og deres familier mødte læger og sygeplejersker på Holbæk Sygehus for første gang. Nu er det tid til at gøre status. Er børn og familier ved at være flyvefærdige? Har de integreret de nye livsstilsregler derhjemme, så de i mindre grad har brug for hjælpen fra hospitalet? Smilene er store hos langt de fleste, men en enkelt møder op og er meget trist og har tydeligvis stadig brug for hjælp.

   Se program
  2. Generation XL (7:8)

   Børnelæge Jens-Christian Holm indkalder Tenna til krisesamtale. Familien er ikke mødt op til flere aftaler med sygeplejerske og psykolog, og det bekymrer teamet på hospitalet. Det viser sig også, at Tenna har taget på, og tingene går slet ikke, som de skal. 13-årige Denise er efterhånden blevet rigtig slank at se på, men hun føler sig stadig udenfor i skolen. Det slår både hende og hendes mor helt ud, og Denise nægter pludselig at gå i skole. Nanna på 10 er også trist. Hun synes ikke, hun taber sig nok, men på hospitalet kommer der styr på forventningerne, og Nannas mor indser, at badevægten skal skrottes.

   Se program
  3. Generation XL (6:8)

   Det er snart jul, og fristelser i form af slik og søde sager myldrer frem overalt. Det belaster især 10-årige Nanna, som må give afkald på næsten alt det, hun normalt forbinder med hygge. Mille er begyndt at trøstespise. En dreng fra hendes klasse mobber hende voldsomt, og nu er hun så presset, at hendes OCD også begynder at spøge igen. På hospitalet får Tenna og hendes far en opsang. Tenna er stadig ikke kommet i gang med at cykle i skole, fordi hendes far ikke har stillet hendes cykel ud til Gørlev, hvor hun skal cykle fra. Nu får de sidste chance.

   Se program