Moderne klassikere: Enter Sandman - Metallica

 • Genre: Musik
 • Vist: DR K, 28. feb. 2012
 • Vises på dr.dk indtil: Ingen udløbsdato

Et catchy riff, en poppet producer og en tekst om mareridt og krybbedød. Sangen "Enter Sandman" forvandler i 1991 Metallica fra undergrunds-helte til mainstream-metal og allemandseje. Sangen er bandets første store hit fra pladen "The Black Album" og ændrer for altid Metallicas liv. Hør historien om den ultimative metal evergreen fortalt af James Hetfield, Lars Ulrich og Kirk Hammett fra Metallica, som vi møder på tour i USA. Mød også producer Bob Rock og andre, der satte deres præg på "Enter Sandman".

Sendetider

Næste program:

DR K, I morgen d. 17. april

Kl. 20:00 - 20:30

 • Print
 • Del programmet:

  ALLE PROGRAMMER Moderne Klassikere

  1. Moderne Klassikere: Flaming Lips - Do You Realize??

   Wayne Coyne fra Flaming Lips inviterer dig indenfor i sit hus i Oklahoma og på en tur fyldt med konfetti og dyrekostymer. Se historien om "Do You Realize??" som i 2002 forvandler sanger Wayne Coyne til indierockens messias, bliver Oklahomas officielle stats-sang og får guitarist Steven Drodz til at kvitte heroinen. Vi møder Coyne og Drozd i Oklahoma, hvor de spiller sangen, lytter til demoen og fortæller hvordan en sang om, at vi alle skal dø, kan blive et hit. Udover Flaming Lips medvirker producer Dave Fridmann, fotograf og hustru Michelle Coyne og tidligere Guvenør i Oklahoma Brad Henry.

   Se program
  2. Moderne klassikere: The Look - Roxette

   Kom med Roxette tilbage til de kulørte poppede 80´ere og studiet, hvor de indspillede deres gennembrudshit "The Look". Popsangen gør i 1988 det svenske band Roxette til verdensstjerner, og Per Gessle og Marie Fredrikssons drøm om at slå igennem internationalt bliver til virkelighed. Men sangen var ikke født som et af 80´ernes største pophits. Se historien om "The Look" hvor tilfældigheder og en amerikansk udvekslings-student spiller en stor rolle..

   Se program
  3. Moderne klassikere: Wicked Game - Chris Isaak

   Hvad gjorde sangen "Wicked Game" til et hit? Hvorfor husker vi efter 20 år stadig denne tåreperser - den nostalgiske stemme, guitar-introen og sort/hvide video på stranden med Chris Isaak og modellen Helena Christensen? Hør historien om hittet, ingen kunne høre var et hit. En historie fyldt med tilfældigheder, der starter da filminstruktør David Lynch forelsker sig i sangen og bruger den i "Wild at heart". Mød Chris Isaak i hans hus i San Francisco, hvor sangen blev skrevet i 1989. Se sangerens surfboards og hør Isaak spille sangen, der ændrede hans liv..

   Se program