Ordkraft: Peter Øvig Knudsen

 • Genre: Kultur
 • Vist: DR K, 06. jul. 2012
 • Vises på dr.dk indtil: Ingen udløbsdato

At kortlægge hippietiden og livet i Thy-lejren viste sig at blive en voldsom opgave for journalist og forfatter Peter Øvig Knudsen. Bogen Hippie 1 er i høj grad baseret på mundtlige kilder, men det er langt fra alle, der kan huske, hvor de befandt sig i 70'erne, og hvad de lavede, mens de var der. Peter Øvig Knudsen fortæller i Ordkraft om arbejdet med at samle de mange modstridende historier. Tilrettelæggelse: Anne Kjær.

 • Print
 • Del programmet:

  ALLE PROGRAMMER Ordkraft

  1. Ordkraft: Jens Martin Eriksen

   Da krigen rasede på Balkan i 1990'erne, gik den kristne serbiske kirke ind i konflikten ved blandt andet at velsigne serbiske paramilitære grupper, inden de drog i kamp. I sin undren over, hvorfor kirken meldte sig ved fronten, og over hvad der får folk til at slå hinanden ihjel for at få et stykke af verden for sig selv, har forfatteren Jens-Martin Eriksen rejst rundt i Serbien for at møde folk fra begge sider af opgøret. Ud af de rejser kom bogen Fra Skorpionernes verden, som han fortæller om i Ordkraft. Tilrettelæggelse: Anne Kjær

   Se program
  2. Ordkraft: Karin Alvtegen

   Den svenske forfatter Karin Alvtegen er blevet træt af at slå mennesker ihjel i sine bøger. Hun tegner stadig det knudrede psykologiske spil mellem mennesker, men nu uden det hun kalder underholdningsvold. Alvtegen fortæller om sin seneste roman, En sandsynlig historie. Tilrettelæggelse: Anne Kjær.

   Se program
  3. Ordkraft: Jonas T. Bengtsson

   De fleste af os betaler vores regninger til tiden, og går kun over for grønt. Men i mange af os lever en hemmelig trang til at brænde mobiltelefonen og flytte ud i skoven. Jonas T. Bengtsson fortæller om sin roman, Et eventyr, hvor en far og en søn har vendt samfundet ryggen, og bruger storbyen som om det var en jungle. Tilrettelæggelse: Anne Kjær.

   Se program