Fidget spinnere kan være farlige

Nogle fidget spinnere kan indeholde farlige stoffer. De lever derfor ikke op til de krav, der er til legetøj. Der er simpelthen for mange farlige stoffer, som kan være skadelige for os, viser en ny undersøgelse.

For meget bly kan være farligt

Fidget spinnerne er blandt andet blevet testet for hvor meget bly, der var i dem. Bly er et stof, der kan skade vores krop, hvis man får for meget af det.

De farlige fidget spinnere er fjernet

De fidget spinnere, som indeholdt for meget bly, er blevet fjernet fra butikkerne. Næste gang butikkerne sælger fidget spinnere, vil de være bedre til at teste.

Du skal ikke være bange

Åh nej, jeg har lige leget med en fidget spinner, tænker du måske. Men bare rolig.

Du skal ikke være bange, hvis du har leget med en af de fidget spinnere, der indeholder for meget bly, fortæller Stine Müller, som ved en helt masse om kemi. Hun arbejder ved Forbrugerrådet Tænk Kemi, som er dem der har lavet testen.

Hun siger, at vi udsættes for bly mange steder fra, men det gælder om at blive udsat for mindst muligt. Hvis du har en af de fidget spinnere med for meget bly i, opfordrer Stine Müller til, at du afleverer den tilbage i butikken eller lægger den væk.

Se hvilke fidget spinnere, du skal undgå her.

Ps. Det kan godt være lidt svært at forstå testen, så det er en god idé, hvis du læser den sammen med dine forældre :)