preload loader
Julekrybbe

Foto: Jørgen Jessen, Scanpix

 

Kristendommen - født som en offentlig religion

Religionsrapport 20. december 2010 kl. 13:03 på P1

Et barn er født i Bethelem - i stalden, et offentligt sted og ikke i private skjulte gemakker.
Efter sin opvækst i Nazareth hos Maria og Josef starter Jesus sit offentlige virke. Han går rundt fra by til by, prædiker ofte på åbne og offentlige pladser og forandrer folks liv. Han udtaler sig også om, hvad der hører kejseren til og hvad der hører Gud til. Selv går han aldrig ind i politik, men de mennesker som han præger, danner nye samfund.

Kristendom kom til verden som en offentlig religion, men vil den fortsat blive ved med at være det? Både tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen og den socialdemokratiske statsministerkandidat Helle Thorning Schmidt ønsker religionen ud af det offentlige rum.

Religionsrapport gør i anledning af Jesu fødselsdag status over, hvor religion står henne i det offentlige rum anno 2010.

Interview med studiechef fra den britiske tænketank Theos, Nick Spencer, der for nylig gæstede København på konference om offentlighedsteologi på Grundtvig-akadamiet på Vartov i København.

Religionsrapport besøger også tre politikere på Christiansborg, der alle har en kristen baggrund og spørger om de synes der er for meget eller for lidt religion i det offentlige rum. 

Hør også kirkeminister Birthe Rønn Hornbech, kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen og SF's Ida Auken tale om deres personlige tro, hvor meget den spiller ind på deres værdier og politiske beslutninger, og om det er svært for en politiker at tale åbent om religion og tro.

 

Medvirkende:

Nick Spencer, Birthe Rønn Hornbech, Per Ørum Jørgensen og Ida Auken

Tilrettelægger og vært:

Iben Thranholm

 
 

Temaer og links

I forlængelse af tv-programmer har DRs Tro-redaktion produceret en række temaer. Her kan du læse om hinduismen, buddhismen, pinsebevægelsen m.fl.

 
 

Tirsdag kl. 11.30

 

Onsdag kl 2.03, lørdag 00.30 og søndag 7.30 og 19.03 på digital radio

 

Få Religionsrapport som podcast

Hvis du vil abonnere på dette program, har du følgende muligheder:

  • iTunes
    Klik her, hvis du henter programmer med iTunes
  • XML
    Højreklik og kopier linkadresse

Læs mere om podcasting her

 

Seneste fra Mennesker og tro

 

Seneste fra Eksistens

 

Seneste Radiogudstjenester

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > arkivP1 > Religionsrapport > udsendelser

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.