preload loader
Blæst og blå himmel

Foto: Conni Davids

 

Skrevet af: 

 

Ørstedsparken by night

Reportagen 8.-12. juni 2009
For bøssen Philip er der noget dynamisk og kontrastfuldt over, at det hele foregår i Ørstedsparken.

Denne smukke, gamle park med de maleriske broer, planterne, ænderne og de snørklede stier. Indbegrebet af det planlagte og det velovervejede.

Og så - om natten - bøsserne. Det uforudsigelige, det beskidte, det farlige.

- Parken er en fin kontrast til det, man står og laver. Der er et poetisk element i det. Det er en sjov dynamik, fortæller Philip.

Han er en af de fem bøsser, som P1 Reportagen har bedt fortælle deres historie.

Om hvordan nattelivet i parken foregår. Om hvordan man går rundt. Hvad man siger til hinanden, hvordan man flirter, hvordan man sætter grænser. Og hvordan man undgår overfald.

- Så tager man bukserne ned
Philip bruger parken et par gange om måneden.

Og 'bruger' vil så sige, at han går ind ad den store jernlåge, slukker sin mobiltelefon, tager en dyb indånding for så at bevæge sig ned mod sit yndlingsspot: Broen.

- Jeg kommer i et andet modus, når jeg går ind gennem porten. Jeg leder efter øjenkontakt. Tit er det også bare legen, jeg går efter.

Der er buske på hver side af broen, og her er tit mulighed for at være heldig, ligesom der ofte sidder tre-fire stykker på bænken. Der er også et godt sted på den anden side med en klynge af træer omme bagved.

- Der er vel en fem-seks hotspots, siger Philip.

Når to bøsser er blevet enige om, at det skal være dem denne aften, foregår det relativt enkelt:

- Så går han ind i en busk og tager bukserne af. Så følger man efter og gør det samme. Hvis kemien er der. Så har man sex. Jeg kan godt lide at gøre det afsides, jeg kan godt lide at gøre det et sted, hvor der er mere stille.

Overfaldet uden grund
Philip har stort set kun gode minder om parken.

Men der er også en mørkere side af natten i H.C. Ørstedsparken.

Den med overfaldene.

- Det provokerer bare nogle mennesker, at bøsser har sex i det offentlige rum. Jeg har et par venner, som er blevet overfald. Ofte ud af det blå. Den ene røg på hospitalet i en uge.

Det er typisk bøssehadere, der overfalder brugerne af parken. Ligesom det er narkomanhadere, der overfalder narkomaner, og hjemløsehadere, der overfalder hjemløse, forklarer Philip.

Der har været et par 'bash-back-initiativer', en gruppe bøsser, som slår tilbage på volden. Philip bifalder idéen, så længe det kan få volden til at stoppe.

Hør Philip fortælle hele sin historie (udsendelse 1). Og mød de fire andre homoseksuelle, som har andre oplevelser med parken.

Begær og pc'er
Per fortæller om det at udforske parken og få tilfredsstillet sit begær i smukke omgivelser (udsendelse 2). Og om angsten for overfald (udsendelse 4). Vi besøger også Cafe Intime (udsendelse 3) og møder Lars, der - til musikken som strømmer ud af de slidte røgfarvede højtalere - beskriver parken og et uforglemmeligt ophold i Nice.

Og så er der Kenneth, der bor godt 25 km fra Ørstedsparken hos sin mor, Lone. (udsendelse 5)Kenneth er 23 år og han færdes i det københavnske queermiljø, hvor grænserne mellem kønnene udfordres. Med sin computer som sit vigtigste redskab udfolder han sine kreative ideer i Høje Tåstrup - omgivet af beton og undulaters pippen.

 

Tilrettelæggelse:

Torben Paaske og Ole Fugl Hørkilde

Medvirkende:

Philip, Lars, Per og Kenneth

 
 

Mandag til fredag 12.43

 

Seneste Features

 

Seneste fra Besøgstid

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > arkivP1 > Reportagen > Udsendelser

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.