preload loader
Forestillinger
Zentropa
 

Om Forestillinger

 

Tv-serie af Per Fly i seks dele

’Forestillinger’ bliver udgivet på DVD i efteråret 2007

'Forestillinger' handler om kærlighed - ikke alene om kærligheden til en partner, men også om kærligheden til en datter, en far eller en ven. Alt sammen centreret omkring den karismatiske instruktør Marko, som op gennem 90'erne revolutionerede dansk teater. Historien udspiller sig under prøvearbejdet på Markos opsætning af Shakespeares' 'Venus og Adonis', der skal vise sig at blive den sidste forestilling, der bliver spillet på Sortedamsteatret. Prøveforløbet frem til premieren bliver en kamp på liv og død - og ikke mindst Marko kommer til at mærke omkostningerne for sine ambitioner.

Hvert enkelt afsnit af serien har sin egen selvstændige hovedkarakter. Jakobs afsnit handler om en brat opvågning af forelskelsens rus - Tanjas om at ville forlade den mand, hun elsker - Katrins om at blive set og elsket, som den person hun er - Jens' om at svigte sin bedste ven - Evas om at ville genfinde sin familie - og Markos om det djævelske i at blive sit eget projekt.

Den samlede historie forsøger ikke alene at afdække en slags sandhed om Marko - men fokuserer i høj grad også på den indflydelse Marko har, og har haft, på hvert enkelt af de mennesker, han har tættest på sig. De er alle afgørende påvirket af Marko - uden ham ville de ikke være den, de er i dag, hvad enten han har skabt dem eller ødelagt dem. 'Forestillinger' handler om møder mellem mennesker - og hvordan disse møder påvirker vores liv. Hvad er det, der former os? Hvad er grunden til, at vi elsker - og hvad er grunden til, at vi svigter?

De seks hovedroller i 'Forestillinger' bliver spillet af Mads Wille (Jakob), Sonja Richter (Tanja), Sara Hjort Ditlevsen (Katrin), Pernilla August (Eva), Jesper Christensen (Jens) og Dejan Cukic (Marko), som løbende vil blive suppleret af en lang række øvrige medvirkende, bl.a. Benedikte Hansen, Dag Malmberg, Peder Bille, John Martinus, Harriet Andersson, Peder Holm Johansen, Jacque Lauritsen, Kristian Boland, Pernille Brandstrup, Sophie Secher, Katrine Hedegaard Tuborgh, Thomas Aabye, Jacob Baarsgaard Frederiksen, Morten Kolbak og Kenneth Kreutzfeldt, mens Per Fly kan høres i rollen som interviewer.

'Forestillinger' er Per Flys første tv-serie, men han har allieret sig med en række af de kunstneriske kræfter, som bidrog til hans prisbelønnede og succesfulde filmtrilogi; 'Bænken', 'Arven' og 'Drabet'. Per Fly har selv instrueret hele serien - mens manuskriptet er forfattet af Lars Kjeldgaard og Kim Leona i samarbejde med Per Fly.  Serien er fotograferet af Harald Gunner Paalgard i Søren Gams scenografi, og musikken er komponeret af Halfdan E. 'Forestillinger' er produceret af Zentropa, ved producer Ib Tardini, for DR i samarbejde med DR TV-Drama.

'Venus og Adonis'
perfly
Den Shakepeare-tekst, som Marko er ved at sætte op på Sortedamsteatret, er så vidt vides aldrig opført på et teater i virkelighedens verden. ”Venus og Adonis” er nemlig ikke en af Shakespeares berømte komedier og tragedier, men et stort erotisk digt han engang skrev med inspiration i en kendt græsk myte.
Læs mere


Hør Per Fly i P2 Plus

TV-Drama

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Forestillinger > Om Forestillinger

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.