VIDEO Nikolaj Nørlund: Vi skal fyre den af!

Nikolaj Nørlund har aldrig før deltaget i underholdningsshows, men Blachmans entusiasme fik ham overtalt.

Nikolaj Nørlund er garvet, når det kommer til at spotte talent. Gennem mere end to årtier har han hjulpet håbefulde musikere til at finde deres vej ind på den danske musikscene.

På fredag træder han ud af musikstudiet og ind i DR Byen, når han som én af de seks mentorer skal hjælpe en mentee til musikalsk udvikling. Og han glæder sig til at komme i gang.

- Vi skal fyre den af! siger en smilende Nikolaj Nørlund til Mentors pressemøde.

Det skal være sjovt!

I løbet af sin karriere har det særligt været den amerikanske producer Mark Kramer, Nikolaj Nørlund har kigget over skulderen. Nu håber han selv på samme måde at kunne være lydhør, kreativ og inspirerende i sin rolle som mentor.

Samtidig håber han på at få en mentee mellem hænderne, der er åben for at spille sange, personen ikke kender. Et godt samarbejde mellem mentor og mentee handler ikke nødvendigvis om at spille den genre, som menteen bedst kan lide, men først og fremmest om at finde en fællesnævner. Ellers bliver det ikke sjovt.

- Jeg tror det gælder om at finde en balance i forhold til at bruge de ting, som mentee har i forvejen og så finde ud af, hvad for en vej man kan udvikle dem i, og hvor man også selv kan være med. Altså finde en fællesnævner. Det skal helst være sjovt for mig også, fordi det er sådan jeg arbejder med musik.

Overbevist af entusiastisk Blachman

Gemt bag mixerpulten i studiet er Nikolaj Nørlund sjældent at finde i mediernes søgelys. Det er derfor helt nye græsgange han snart træder ud på som medvirkende i et underholdningsshow.

Det var især Blachmans entusiasme, der overbevidste ham om sige ja til programmet.

- Jeg synes, Thomas’ entusiasme er en stor del af det. Og så synes jeg, det er et spændende koncept, og spændende at være med til at lave noget helt nyt. Det kunne jeg ikke stå for, så det var ikke særlig svært for mig at sige ja, fortæller Nikolaj Nørlund.

Følg med i ’Mentor’ fra fredag d. 30. august kl. 20 på DR1.

  • Print
  • Del artiklen: