preload loader
 

GUDLØS - DET DØDE LAND 3

Forfatteren Josefine Ottesen har mest gjort sig i fantasy-genren, men med historien om Det Døde Land har hun skabt et fantastisk og dystert science fiction-univers, der forhåbentlig aldrig bliver virkelighed. Det er trilogien dog blevet, for det tredje og sidste bind, Gudløs, er nu udkommet.

Jonah er nået til tops i By 21, hvor han har fået alt det, han kunne ønske sig - tilmed en magtfuld far, der har store fremtidsplaner på hans vegne. Hele hans verden bryder dog sammen, da hans elskede klonede 'lillebror' Tao bliver demonteret, fordi byens ledere finder ham for besværlig. Derfor beslutter Jonah sig for at flygte fra den beskyttede tilværelse i byen og ud i den rå virkelighed, hvor ingen love hersker. Samtidig må han slås med sine mange indre dæmoner - for vælger man selv, om man er god eller ond?

Gudløs er en fabelagtig afslutning på en meget fængslende og dystopisk sci-fi-trilogi, der tager mange tunge emner op. Josefine Ottesen skriver som altid godt, og historien giver masser af stof til eftertanke. Jonah er en meget kompliceret hovedperson, og man kan godt blive lidt frustreret over hans deprimerende sortsind og bratte følelsesmæssige udsving, der fylder en del - men det gør ham også ret interessant. Det eneste minus er, at slutningen føles en anelse forhastet. Det virker som om, at der skulle ske en masse udvikling på ganske få sider, og Jonah vender nærmest på en tallerken til sidst.

Trådene fra Golak og Genfødt samles fint i Gudløs, og det anbefales kraftigt, at man læser de to første bøger i trilogien, før man starter på treeren - alt andet ville være synd.

Forfatter: Josefine Ottesen
Omslag: Emil Landgren
Forlag: Høst & Søn
Sider: 282
Udkommet: 5. maj 2011

 


ANDRE BØGER

HALF BAD - HALVKODE

27. mar. 2014

Debutanten Sally Green forsøger at få heksene tilbage på toppen.

 

FORTÆLLINGER FRA EDEN: KAMPEN OM MOSTEN

14. mar. 2014

Eventyrlig samfundssatire med nuttet overflade.

 

DØDE DRENGE KAN IKKE SMS'E

13. feb. 2014

Fynske skoleklasser har leveret idéerne til denne samling gysernoveller

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Bøger > 2011

© Copyright DR 2019. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.