preload loader
 

DEN RØDE PYRAMIDE (KANE ARKIVERNE 1)

Forfatteren Rick Riordan er efterhånden specialist i at tage oldgamle myter og bruge dem til at skabe spændende nye historier. Og det er han rigtig god til!

Carter og Sadie Kane (det er dog lidt af et mysterium, hvorfor Sadie hedder Sophie på bogens bagside…) er søskende, men de har ikke boet sammen, siden deres mor døde. Carter rejser rundt med sin far, der er en verdensberømt egyptolog, mens Sadie bor i London hos sine bedsteforældre. De bliver dog tvunget til at være sammen, da de må flygte over hals og hoved, efter deres far kommer til at lukke fem egyptiske guder ind i vores verden… For det er ikke alle guderne, der er lige fredelige! Kaos- og ørkenguden Set er nemlig (selvfølgelig) ude efter verdensherredømmet og vil forvandle jorden til en gold ørken… Og han vil have fat i de to Kane-søskende hurtigst muligt - de råder nemlig over stærke kræfter!

Man kan godt mærke, at Rick Riordan har fundet en formel, der virker - for den nye serie Kane Arkiverne minder utroligt meget om Percy Jackson-universet, som forfatteren også står bag. Nu er den græske mytologi godt nok skiftet ud med den egyptiske, men skrivestilen, humoren og det brogede persongalleri med mennesker, guder og monstre er det samme - selv de sjove kapiteltitler deler serierne.

I Den røde pyramide skiftes Sadie og Kane til at fortælle historien, hvilket giver en god dynamik og generelt fungerer rigtig godt, selv om det til tider betyder, at historien nogle gange bliver skruet lidt tilbage, fordi begge fortællere skal på banen. Dette resulterer desværre i, at bogen er blevet for lang - og lidt langtrukken - især i starten, også fordi Riordan gerne vil introducere rigtig mange begreber og personer fra den egyptiske mytologi. Så det gælder om at have tungen lige i munden, hvis man skal have styr på de gamle guders familieforhold og diverse magiske begreber!

Men kort sagt: Kan man lide Percy Jackson-bøgerne, vil man også kunne lide den nye serie Kane Arkiverne, da de langt hen ad vejen er skåret over samme læst. Måske ikke så opfindsomt - men utroligt underholdende!

Forfatter: Rick Riordan
Omslag: John Rocco
Forlag: Carlsen
Sider: 570
Udkommet: September 2011

 


ANDRE BØGER

DØDE DRENGE KAN IKKE SMS'E

13. feb. 2014

Fynske skoleklasser har leveret idéerne til denne samling gysernoveller

 

HALF BAD - HALVKODE

27. mar. 2014

Debutanten Sally Green forsøger at få heksene tilbage på toppen.

 

VINTERSJÆL 1: MODLYS

9. mar. 2014

Illustrationerne er klart det bedste ved den første Vintersjæl-bog.

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Bøger > 2011

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.