preload loader
Velkommen til dybet byder på tretten skrækkelige historier, hvor man får alt lige fra klamme, krybende edderkopper til historier, der ligefrem giver stof til eftertanke.
 
I 2009 udskrev forlaget Tellerup en konkurrence, hvor man kunne sende sine gyserhistorier ind. 13 (samt en glimrende bonusnovelle af Michael Kamp) er blevet udvalgt, og bidragsyderne er alt fra erfarne forfattere til unge debutanter. Bogen er redigeret af Mathias Clasen, der også har forfattet en historisk gennemgang af horrorgenren, hvor han også giver nogle spændende bud på, hvorfor mennesker er mere bange for edderkopper end hjertesygdomme.

En af de bedste historier i Velkommen til dybet er Henrik Einspors 'Bølgen' om den pensionerede overlæge Jakob Horn, der bor ved Vesterhavet og elsker det vilde og uforudsigelige ved havet. Han møder en lille dreng med en oldings ansigt, og snart viser det sig, at havet er en del mere uforudsigeligt, end han først troede...

Er man mere til klamme gys, er historien 'Kun Edderkopper' af Esther Rützou et must - men har man problemer med de små bæster, skal man nok springe den over! Hovedpersonens mor starter nemlig med at støvsuge to små edderkopper op. Det skulle hun ikke have gjort. Freddy E. Silvas 'Heksejægeren' er et mere psykologisk og overraskende gys. Den handler om heksejægeren Salos Creed, som er taget til Sorgsborg for at finde en heks, som han vist har en personlig interesse i.

Nicole Boyle Rødtnes' 'Mærket' og Pia Valentin Lorentzens 'Kun en drøm?' er også blandt de bedste historier - men egentlig kan det absolut anbefales at læse hele bogen, for alle historierne byder på god underholdning - af den uhyggelige slags, selvfølgelig!

Forfatter: Mathias Clasen (red.)
Forsideillustration: Mads Ahm
Forlag: Tellerup
Sider: 286
Udgivelse: 2011

ANDRE GODE GYS:

MOLN - JORDEN HUSKER

Forfatteren Michael Kamp er uddannet skolelærer og det er tydeligt, at han har haft med uvorne elever at gøre. Hans bog Moln - Jorden Husker er i hvert fald den ultimative hævn over unge teenagere.

 

DE SORTE SYMBOLER

Det absolut værste sted at læse denne bog er på en hyggevisit hos din mormor - især hvis hun bor i en lille landsby uden for lands lov og ret! For det er ikke alle mormødre, der er lige hyggelige.

 
dybet 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Bøger > 2012

© Copyright DR 2019. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.