preload loader
 

Forfatter: Søren Brinch Vestergaard
Illustrationer: Mario Cortés
Forlag: Turbine/Gyldendals bogklubber
Sider: 237
Udkommet: 13. februar 2014

Fortællingen fra Eden

FORTÆLLINGER FRA EDEN: KAMPEN OM MOSTEN

Den spanske illustrator Mario Cortés tegner normalt udelukkende for Disney, men forfatteren Søren Brinch Vestergaard har overtalt ham til at levendegøre en dansk børnebog. Den hedder Fortællinger fra Eden og foregår i en menneskeforladt verden af affald - hvor dyrene har taget over.

De drikker nemlig af en særlig blå æblemost, der giver dem menneskelige egenskaber - men årets æblehøst går i vasken, og efter et attentat på præsidenten overtager nogle skumle typer magten i Skraldeby.

Den kvikke rotteunge Max kommer derfor ud på noget af et eventyr, da han sammen med sin adoptivfar Doktor Skrald og en flok umage venner må forsøge at få Skraldeby på rette veje igen, inden alle hans venner ender som umælende vilddyr.

Eventyrlig samfundssatire
Hele bogen igennem skifter synsvinklen fra person til person, og det ender med, at der er ret mange fortællere - måske lidt for mange. Der er måske ikke så meget nyt i selve historien om Max og den blå most, men Søren Brinch Vestergaards univers er meget gennemført og originalt med mange fine og pudsige detaljer.

Mario Cortés' fine illustrationer signalerer med den lidt nuttede stil, at Edens univers er henvendt til mindre børn. Men selvom historien er både sød og eventyrlig - og meget barsk til tider - er tekstens sværhedsgrad ret høj, så målgruppen er derfor ikke helt nem at fastsætte.

Umiddelbart vil Fortællinger fra Eden fungere godt som højtlæsningsbog, fordi det underholdende eventyr med den underliggende samfundssatire henvender sig til et ret bredt publikum.

 


ANDRE BØGER

VINTERSJÆL 1: MODLYS

9. mar. 2014

Illustrationerne er klart det bedste ved den første Vintersjæl-bog.

 

DØDE DRENGE KAN IKKE SMS'E

13. feb. 2014

Fynske skoleklasser har leveret idéerne til denne samling gysernoveller

 

ENGLEFALD

22. feb. 2014

Brutal, fascinerende og svær at lægge fra sig.

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Bøger > 2014

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.