preload loader
 

Forfatter: Sally Green
Forside: Tim Green, Faceout Studio
Forlag: Carlsen
Sider: 471
Udkommet: 3. marts 2014

Half Bad

HALF BAD - HALVKODE

J.K. Rowlings fantastiske Harry Potter-serie gjorde magi og troldmænd til allemandseje, men siden da har vampyrer, zombier og andre kære væsner indtaget fantasybogmarkedet. Nu forsøger debutanten Sally Green at få heksene tilbage på toppen, dog med en helt anden type fantasyhistorie, der er knap så magisk - men meget rå.

Halvkode er betegnelsen for en heks, der er halvt hvid og halvt sort. Netop sådan en er Ethan, der efter moderens selvmord er vokset op hos sin hvide bedstemor sammen med sine halvsøskende. Hans far, Marcus, er leder af de sorte hekse og selvom Ethan aldrig har mødt ham, skyr størstedelen af det hvide heksesamfund den unge dreng som pesten og behandler ham derefter.

Han er opdraget i den tro, at hvide hekse er gode, og sorte hekse er gode, men det bliver stadigt sværere for ham at holde den overbevisning, når alt hvad de hvide hekse gør, er at spærre ham inde, torturere og udstøde ham - udelukkende på grund af hans sorte heksegener.

Ingen Harry Potter-klon
Half Bad handler måske nok om et skjult magisk samfund i vores verden, hvor et hvidt jægerkorps fanger de sorte hekse, men ellers har bogen intet tilfælles med Harry Potter-serien. Den er rå, brutal og stort set blottet for humor. Hverken hovedpersonen Ethan eller heksene er entydigt gode, og Ethan må gøre alt, hvad der skal til, for at overleve.

Fantasyelementerne føles nærmest sekundære, for Half Bad handler mere om racerenhed, menneskesyn og om en drengs overgang fra barn til voksen. Det er meget fascinerende læsning, og selvom historien til tider står lidt stille, er Ethans beretning så detaljeret, indlevende og velskrevet, at man med glæde læser videre alligevel.

Half Bad - Halvkode er første bind i en trilogi, og selvom den måske slutter lidt fladt, er der lagt op til lidt mere action i efterfølgeren.

 


ANDRE BØGER

HALF BAD - HALVKODE

27. mar. 2014

Debutanten Sally Green forsøger at få heksene tilbage på toppen.

 

ENGLEFALD

22. feb. 2014

Brutal, fascinerende og svær at lægge fra sig.

 

DØDE DRENGE KAN IKKE SMS'E

13. feb. 2014

Fynske skoleklasser har leveret idéerne til denne samling gysernoveller

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Bøger > 2014

© Copyright DR 2019. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.