preload loader
 

OP

Pixar-studierne har skabt 10 film - som alle er blevet kæmpesucceser, og det er en rekord, der næppe vil blive slået nogensinde. Men det er jo til at forstå, for alle deres film er fyldt med originalitet, humor, drama og overraskelser. Og det gælder også deres nyeste mesterværk - som har en gnaven gammel mand og en energisk spejderdreng i hovedrollerne - og så en mærkelig fugl og et hus, der kan flyve.

Vore to helte er meget forskellige og den gnavne gamle Hr. Frederiksen er faktisk slet ikke interesseret i at lære spejderdrengen Robert at kende. Men deres første møde er starten på et usædvanligt venskab.

Hr. Frederiksens fred forstyrres også af myndighederne, som vil flytte ham til et plejehjem og rive hans hus ned. Men som gammel ballonsælger har han udtænkt en flugtplan, der involverer en masse heliumballoner. Sammen med Robert rejser Frederiksen således med det flyvende hus ud på den opdagelsesrejse, han drømte om som ung, og han finder det glemte plateau i Sydamerika - men også en masse problemer og farer, som de to eventyrere skal klare.

Turen byder på masser af strabadser og Frederiksen og Robert får prøvet, hvad det vil sige at samarbejde. Men heldigvis er junglen også fyldt med behagelige overraskelser - som f.eks. en mere end sjælden og meget særpræget fugl.

Men Frederiksen og Robert er ikke de eneste mennesker i junglen. Det opdager de, da de møder en hund med helt særlige evner - den kan nemlig snakke. Det er den mystiske Charles Muntz, der står bag hundesprog-oversætteren, og han har mange hunde - som adlyder og derfor jager alle ubudne gæster. Og det er vore to helte.

Op er en oplevelse af de helt store og hvad enten man finder en biograf der viser den i 3D-format, eller må nøjes med den flade udgave i 2D, er det en film man ikke må gå glip af under nogen omstændigheder.

Der er selvfølgelig også forfilm til Op - det er der altid til Pixar-film, og de er som regel ligeså sjove som hovedfilmen - dennegang handler det om skyer i filmen Partly Cloudy.

Instruktør: Pete Docter og Bob Peterson
Skuespillere:
Danske Stemmer: Robert Hansen, Kasper Kesje, Henning Palner, m.fl.
Originale Stemmer: Edward Asner, Christopher Plummer, Jordan Nagai, Bob Peterson, m.fl.
Distributør: Walt Disney Studios Motion Pictures
Biografpremiere: 2. oktober 2009

 

ANDRE FILM

EKSTRAMATERIALET GØR GRAVITY PÅ BLURAY DET HELE VÆRD

Gravity er dog stadig en film der hører hjemme i biografen.

 

CAPTAIN AMERICA - THE WINTER SOLDIER

Captain America er Marvels ældre superhelt og nu er han klar med sin anden film på egen hånd.

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > 2009

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.