preload loader

 
 

MONSTERS VS ALIENS

Hvis man elsker monstre, er der noget at glæde sig til, for i den computeranimerede film Monsters vs. Aliens er der flere af slagsen end normalt. Filmen er fyldt med referencer til gamle monsterfilm - og science fiction-film, for der er nemlig også rumvæsener med, og det er de to grupper, der ender i kamp. Nu er den så også ude på DVD.

Kvinden Susan er havnet hos militæret, for der er sket noget meget mærkeligt med hende: hun er blevet enorm. Hun er ikke et monster, men hun blev ramt af et meteor på sin bryllupsdag, og så begyndte alt at ændre sig for hende.

Nu er Susan så lukket inde med alle de andre monstre, som myndighederne gemmer for offentligheden. Her får hun nye venner, der er i samme situation. Menneskeheden for dog snart brug for Susan og de andre monstre, da et ondsindet rumvæsen vil erobre jorden, bl.a. ved hjælp af en kæmperobot.

Desværre for Susan og de andre monstre var robotten kun begyndelsen. Det onde rumvæsen Gallaxhar har nemlig planer om at invadere jorden og tager Susan til fange for at udvinde meteorens kræfter.

Monster Vs. Aliens har selvfølgelig fået dansk tale, og den er meget vellykket, så man kan roligt se den version, hvis har de små med. Monsters vs. Aliens er på dansk blevet til Monsters mod Aliens, en lidt underlig blanding af engelsk og dansk. Men filmen er fantastisk underholdende, meget morsom og fyldt med referencer til gamle monster og science fiction-film. Og så er personerne - selvom de er bizarre - rent faktisk meget troværdige.

HVOR KOMMER MONSTERNE FRA?
Susan: hele ideen med kæmpekvinden er stjålet fra den klassiske science fiction fra 1958, Attack of the 50 Foot Woman. Her udvikler handlingen sig dog lidt anderledes, for kæmpekvinden bliver lidt af et monster, især da hun opdager, at hendes mand er hende utro. Filmen blev en stor succes i drive in-biograferne, da den kom frem, og den blev så populære, at den blev gendspillet som parodi to gange i 1990'erne - men parodierne var dog ikke nær så sjove som den gamle film.

Missing Link: Er nærmest en blanding af to berømte filmuhyrer. Der er både lidt King Kong over ham, hentet fra 1933-filmen om den kæmpemæssige abe - og så er hans krop helt klart hentet fra 1954-filmen Creature from the Black Lagoon - Uhyret fra den sorte lagune - som for øvrigt også var en af de første store film i 3-D.

Insectoraurus: Den mærkelige insectoraurus er bygget over et japansk monster fra Godzilla-tiden. Han hed Mothra, og han kom ud af et æg, som dog ikke afslørede hans udseende - men man kunne se ham på plakaten.

Bob: Den flinke Bob er en ny udgave af et ellers meget skræmmende monster, den kæmpemæssige, evigt voksende slimklat, som man første gang så i filmen The Blob i 1958.

Det bliver ekstra sjovt at se Monsters vs. Aliens hvis man kender de gamle film - og de kan selvfølgelig fås på dvd allesammen. Men man kan selvfølgelig sagtens se den uden - for den fungerer fint på egen hånd, for der både morsom, underholdende og overraskende.

Instruktion: Rob Letterman
Produktion: Jill Hopper
Medvirkende: Seth Rogen, Will Arnett, Paul Rudd, Hugh Laurie, Reese Witherspoon, Kiefer Sutherland, Rainn Wilson, Stephen Colbert
Distributør: United International Pictures
Biografpremiere: 3. april 2009
DVD Udgivelse: 13. oktober 2009

 

ANDRE FILM

EKSTRAMATERIALET GØR GRAVITY PÅ BLURAY DET HELE VÆRD

Gravity er dog stadig en film der hører hjemme i biografen.

 

CAPTAIN AMERICA - THE WINTER SOLDIER

Captain America er Marvels ældre superhelt og nu er han klar med sin anden film på egen hånd.

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > 2009

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.