preload loader

 

PRINSESSEN OG FRØEN

Eventyret om Prinsessen og Frøen, som brødrene Grimm nedskrev i 1800-tallet, er en klassiker, der er genfortalt i mange versioner - nogle mærkeligere end andre. Den nye Disney-udgave er en helt ny fortolkning, som foregår i New Orleans i starten af forrige århundrede. Men selvom fortolkningen er ny, er filmen selv gammeldags - på den gode måde.

Der er lagt i gryden til en klassisk, rørende historie om en pige, hendes far, deres fattige kår - og den store drøm om at åbne en restaurant.
Desværre dør Tianas far i 1. Verdenskrig, men drømmen lever videre og Tiana har tænkt sig at gøre alt for at få den opfyldt. Men der kommer selvfølgelig en del i vejen forinden, for New Orleans har besøg af en prins, som kommer under indflydelse af en farlig voodoopræst. Han bliver - ligesom i eventyret - omdannet til en frø og skal nu finde en prinsesse, der kan kysse forbandelsen væk. Uheldet vil, at Tiana også bliver til en frø, og sammen drager de to mennesker i frøskikkelse ud på et eventyr i sumpene for at finde en løsning på deres usædvanlige problem. På turen møder de en hel mængde af sumpens sære skabninger, men det er svært at få omgivelserne til at tro på historien, selvom sumpen er fyldt med magi og trolddom.

Ligesom i nyere Disney-klassikere som Aladdin og Den Lille Havfrue spiller musikken en vigtig rolle - og det er ikke sært, for Prinssesen og Frøen er instrueret af de samme to tegnere, Ron Clements og John Musker.

Alt i alt er Prinssesen og Frøen er en fantastisk oplevelse, der samtidig beviser, at den klassiske 2D-animation slet ikke er død - på trods af computeranimationens triumfer.

Originaltitel: The Princess and the Frog
Instruktion: Ron Clements og John Musker
Skuespillere: Nellie Ettison, Mads Hjulmand, Michael Carøe, Szhirley Nova, m.fl.
Distribution: Walt Disney
Biografpremiere: 11. februar 2010
DVD udgivelse: 15. juni 2010

 

ANDRE FILM

EKSTRAMATERIALET GØR GRAVITY PÅ BLURAY DET HELE VÆRD

Gravity er dog stadig en film der hører hjemme i biografen.

 

CAPTAIN AMERICA - THE WINTER SOLDIER

Captain America er Marvels ældre superhelt og nu er han klar med sin anden film på egen hånd.

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > 2010

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.