preload loader

 

DARK SHADOWS

I 1966 startede en ny drama-serie på ABC-tv-stationerne  i USA - det var en af den slags, hvor man fik en ny episode hver dag - en soap opera. Men hvor de fleste af den slags serier handler om kærlighed og intriger i almindelige omgivelser, foregik Dark Shadows, som den hed, i et dystert gammelt hus. I starten havde den ikke stor succes, men efterhånden fik den en stor, trofast fanskare, og da den stoppede fem år senere, var der lavet 1225 episoder.

Manden bag serien var produceren Dan Curtis, en af de tv-producere, der i 60'erne og 70'erne gjorde mest for at indføre overnaturlige elementer og mystik i amerikanske tv-serier. Dark Shadows, der startede i juni 1966, foregik på slottet Collinwood, ejet af den velhavende familien Collins siden det 18. århundrede. Et dystert sted, fyldt med minder om en storslået fortid.

Hver episode startede med et ildevarslende resume - men serien gik ikke så godt i starten. Først da en ny person på mystisk vis dukkede op fra fortiden, skete der noget - en vampyr ved navn Barnabas Collins.

Barnabas blev spillet af den canadiske skuespiller Jonathan Frid, som gjorde rollen til sin. Med ham og Barnabas udviklede Dark Shadows sig til en ægte romantisk og stemningsfuld vampyrserie, som tusinder af amerikanere fulgte, dag efter dag. Og det siger sig selv, at Barnabas på Collinwood møder en ung kvinde, der fascinerer ham.

I august 1967 blev Dark Shadows i farver - et nyt fænomen på den tid, og meget var sket på Collinwood. Ud over vampyren havde man nu også mødt genfærd, hekse - og et af familiens medlemmer var tilmed blevet ramt af en varulveforbandelse. På det tidspunkt var serien blevet så populær, at der både var begyndt at komme romaner fra Collinwood - 33 i alt blev det til - og et Dark Shadows tegneserieblad, der udkom i to år.

Hele tv-serien kan købes på DVD for 600 dollar, men man kan også få udvalgte episoder på de såkaldte Fan Favorites-DVD'er.

Instruktør: Tim Burton 
Skuespillere: Johnny Depp, Eva Green, Michelle Pfeiffer, Jonny Lee Miller og Chloë Grace Moretz m.fl.
Genre: Drama, Gyser, Thriller
Distributør: SF Film
Biografpremiere: 10. maj 2012
DVD/BluRay: 18. september 2012

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > 2012

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.