preload loader
 

GUMMI T

Hans navn er Ivan Olsen, og han er desværre ikke ret god til noget af det, der tæller, så hans tilværelse er ret trist - især da alle begynder at kalde ham Gummi Tarzan, fordi han ingen muskler har. Han er selvfølgelig hovedpersonen i Ole Lund Kirkegaards børnebogklassiker, og hans historie blev filmatiseret første gang i 1981. Nu er han biografaktuel igen, denne gang i computeranimation og 3D.

Ivan har ikke mange kræfter, og han er ikke dygtig i skolen. Det giver ham mange problemer, for han lever i en verden, hvor folk er meget onde ved hinanden - og hvor jungleloven regerer. Hjemmefra får han ingen støtte, for hans far dyrker også muskler som det eneste, der tæller, og han er skuffet over, at hans søn ikke har kræfter.

Heldigvis møder Ivan en heks, der ser, hvad han døjer med - og bevilger ét ønske. Ivan ønsker at kunne alt det, der åbenbart tæller - og magien går i gang i en sekvens, hvor computeranimationen og effekterne blomstrer. Miksturen virker, og Ivan kan pludselig det hele - og han kan tage hævn over alle sine plageånder.

Folkene bag Gummi Tarzan-filmen har lavet en del om på Ole Lund Kirkegaards tekst - og det er ikke lige heldigt. Men animationen fungerer rigtig godt, når filmen holder sig til forlægget og fx viser os, hvor frustrerende det er for Ivan, når han skal læse.

Den nye udgave af Gummi Tarzan hedder kun Gummi T, fordi Tarzan er et indregistreret varemærke, men det er kun i titlen, det mangler - og filmen bruger ordet mere end bogen. I filmen har Ivans far nemlig fået en endnu større rolle, når han giver den som Tarzan-coach i en parodi på alle de konsulenter, der underviser andre mennesker i ingenting.

Instruktør: Michael Hegner
Skuespillere:  Jens Andersen, Bjarne Henriksen, Nicolaj Kopernikus, Thure Lindhardt, Karen-Lise Mynster m.fl.
Genre: Komedie, Familie, Animation, Børnefilm
Distributør: SF Film
Biografpremiere: 16. maj 2012 

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > 2012

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.