preload loader
 

THE MUPPETS

I midten af 1950'erne opfandt den amerikanske dukkemager Jim Henson en række af de figurer, der med tiden blev til The Muppets. De optrådte i flere forskellige sammenhænge, bl.a. i børneprogrammet Sesame Street, men fik i 1976 deres eget tv-show, som blev en stor succes verden over. Tre år senere fulgte deres første spillefilm, og nu har Disney-selskabet, der i dag ejer rettighederne, lanceret endnu en lang film. Den har dog ikke fået biografpremiere i Danmark, men nu er den ude på DVD.

Det begyndte i september 1976, og det har spredt sig som en løbeild i tv over hele verden. Med frøen Kermit i spidsen fik man uge efter uge et nyt udvalg af grotesk, rørende, morsom og overraskende musik, tilsat vandede vitser, underlige numre og mængder af intriger bag kulisserne - allerede i første program blev tonen slået an, og Muppet Show var med til at gøre mange sære sange til klassikere...

Adskillige spillefilm er det blevet til efter Muppet Show stoppede i tv, og den nyeste fik stor succes i USA sidste år, hvor den havde premiere i biograferne. Desværre har den sprunget biograferne over i Danmark, hvor den nu er klar på DVD og Blu-Ray.

I den nye film følger vi dukken Walther, der er stor fan af Muppets og derfor rejser til Los Angeles for at se det sagnomspundne Muppet-studie. Desværre er studiet afdanket og slidt, men Walther får alligevel stor glæde af at besøge Kermits kontor. Desværre er der skumle planer for studiet, og filmen har selvfølgelig en skurk, der slet ikke vil Mupperne noget godt... Der er kun en måde at undgå katastrofen på - de skal stable en succesforestilling på benene og lave en tv-indsamling - men måske er de ikke klar til det.

Som alle klassiske Muppet Shows skal de have en gæstestjerne, men ingen vil være med, så de kidnapper Jack Black og tvinger ham - et helt nyt koncept, der overraskende nok vækker jubel.

The Muppets er en hyggelig, morsom og underholdende Muppet-film for alle - både dem, der husker det gamle tv-show og nye fans.

Instruktør: James Bobin
Medvirkende: Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper, Rashida Jones.
Genre: Komedie
Distributør: Disney
DVD-udgivelse: 4. juni 2012

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > 2012

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.