preload loader

LAPUTA - SLOTTET I HIMLEN
Instruktør:
Hayao Miyazaki  
Skuespillere: Mayumi Tanaka, Keiko Yokozawa, Kotoe Hatsui, m.fl. 
År: 1986 
Genre: Tegnefilm 
Distributør: Camera Film 
Biografpremiere: 19. juli 2012  
DVD/BluRay: 27. november 2012
Laputa - Slottet i himlen er Hayao Miyazakis tredje spillefilm, og faktisk den første han instruerede i det legendariske filmstudie Studio Ghibli. Filmen havde premiere første gang i 1986, men den er blevet restaureret og fik repremiere i 2012 i en håndfuld danske biografer og kan nu fås på DVD og Bluray - og tilmed med dansk tale.

Pazu er forældreløs og arbejder i minerne om dagen, mens han om aftenen drømmer om at flyve ud og lede efter den flyvende ø Laputa ligesom sin far. Hans liv ændres dog fuldstændigt, da pigen Sheeta en dag bogstaveligt talt falder ned fra himlen. Hun bærer en halskæde med et krystalvedhæng, der viser sig at have magtfulde egenskaber - så magtfulde, at både en flok farlige agenter og en familie af barske pirater jager hende for at få fat i den! Det er nu op til Pazu og Sheeta at finde Laputa, inden krystallen falder i de forkerte hænder, og det er ude med det smukke, flyvende slot for altid...

Selv om filmen efterhånden har en del år på bagen, formår den stadig både at bevæge og fascinere fuldt ud. Miyazakis unikke blanding af science fiction-elementer, naturkræfter og fremragende historiefortælling danner et charmerende eventyr, som nok skal få nye beundrere, men som bestemt også er værd at gense.

SE OGSÅ:

NI NO KUNI: WRATH OF THE WHITE WITCH

25. januar 2013

Miyazakis studie Ghibli er blandt skaberne af det nye fantastiske spil om drengen Oliver - og det kan tydeligt ses.

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > 2012

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.