preload loader

VARULVE PÅ FILM


Lycantropi er en sygdom, hvor patienten ved særlige lejligheder - især fuldmåne - omdanner sig til en ulv og går på rov blandt normale mennesker. Det er ganske vist kun indbildning - eller er det? På film har der været varulve siden 1935, og vi har set dem i mange forskellige udformninger - fra de ægte skræmmende til de mere komiske.

The Wolfman (2010):

Så sent som i 2010 vendte den klassiske varulv tilbage til lærredet, med Benicio del Toro som manden, der rammes af den lycantropiske forbandelse. Det var en meget flot og stemningsfuld version - og som altid var det sminken og især transformations-scenen fra mand til ulv, der var i centrum. Varulvespecialisten Rick Baker var med på holdet, og de fik fortjent en Oscar for bedste sminke.

The Wolf Man (1941):

Mange skuespillere har i tidens løb lagt ansigt til varulvesminken - og en af de mest berømte er stadig 1941-udgaven, hvor Lon Chaney spillede varulv. Den udgave virker dog knap så skræmmende i dag som dengang, for 70 år siden.

wolfman_1941

ulvenesnat
Ulvenes Nat (1984):

Varulve har set meget forskellige ud på film - i Rødhætte-filmen Ulvenes Nat fra 1984 får vi flere alternative versioner, skabt af den engelske sminkemester Christopher Tucker.

En amerikansk varulv i London (1981):

Men egentlig er det jo hele kroppen, der skal transformeres, men det er sjældent at se på film. Rick Baker mestrer dog kunsten - det gjorde han i den nyeste The Wolf Man - og i den fremragende film fra 1981, En Amerikansk Varulv i London, hvor en amerikansk turist rammes af lycantropi.

VIL DU FORVANDLES TIL VARULV?

Der kan være en ulv gemt i os alle - og hvorfor ikke prøve på egen krop, hvordan det føles at få et helt nyt udseende ved fuldmåne?

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > Tema

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.