preload loader

FEJL I FILM
Det er let nok at opdage fejlene, når man ser en film som Plan 9 From Outer Space, instrueret af b-film-legenden Ed Wood, der ikke gik så højt op i om der kom en fejl eller to med i hans film. Og det er måske forståeligt nok, at der var smuttere, for optagelserne gik hurtigt og der var ikke penge til realistiske special-effects.

I dag ser det anderledes ud. De store Hollywood-film har tårnhøje budgetter, og småting kan rettes digitalt, så fejl burde ikke eksistere længere. Men det gør de faktisk. Mange af dem er ganske vist så tydelige, at de havner på klippegulvet - eller dvd'ens ekstramateriale, men andre, mindre tydelige fejl ender rent faktisk i de færdige film.

Fejl i film
Fejl i film 

Fejl i film

Fejl i film

Der altså er masser af fejl at finde i film. Mange af dem er ganske vist så små, at man nærmest skal se filmen billede for billede for at få øje på dem. Men af og til slipper der en ordentlig fejl med - selv i en stor Hollywood-film.

Her er eksempler på fejl, fundet i store Hollywoodfilm:

The Pirates of the Caribbean
En person med cowboyhat er fra filmholdet og skulle absolut ikke være med i den første Pirates of the Caribbean.

Gladiator
Gasbeholderen i stridsvognen var vist ikke opfundet på gladiatorernes tid.

Superman 3
Der er ikke meget super over Superman, når han gør sin entre - og hans snoretræk er helt synligt.

Spider-Man
Nogle fejl opstår, fordi filmholdet kludrer i, hvilken rækkefølge optagelserne skal laves i. Som f.eks. i den første Spider-Man, for selvom vinduerne først bliver knust, så er de pludselig hele igen.

Terminator 3
Den er også gal i Terminator 3. Da John Connor flyver væk, er det pludselig et andet tal, der står på siden af maskinen.

101 Dalmatinere
Tegnefilmfigurer kan også lave fejl. I Disneys 101 Dalmatinere, lader Roger helt tydeligt sin hat blive på en bænk og pludselig sidder den på hans hoved igen.

Star Wars
I den første Star Wars-film - altså 4'eren - er en Stormtrooper meget uheldig med en lav døråbning.KENDER DU ANDRE FEJL I FILM, SOM MAN SKAL LÆGGE MÆRKE TIL?

SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Film > Tema

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.