preload loader


 

HOBBITTEN BLIVER TIL TRE FILM

02. aug. 2012 12.42

Midt i december 2012 har den første film om Bilbo Sækkers fantastiske eventyr premiere Verden over. Historien, der bygger over J.R.R. Tolkiens klassiske forløber til Ringenes Herre trilogien, skulle efter planen have været delt i to film, men nu har instruktør, producent og manuskriptforfatter Peter Jackson, besluttet at der er så meget materiale og historie, at der er nok til en trilogi.

Historien om Hobbitten handler om den forsigtige hobbit Bilbo Sækker, der får besøg af troldmanden Gandalf og tretten dværge og tager ham med på en lang rejse, for at tilbagestjæle en skat, som dragen Smaug vogter over. Undervejs møder han sælsomme væsner, som elverfolk, orker, troldmænd og ikke mindst Gollum og hans magtfulde gyldne fingerring og vender tilbage forandret for altid.

Historien om Hobbitten fylder oprindelig en enkelt bog, men manuskriptforfatterne Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson og Guillermo del Toro, må have valgt at tage flere detaljer fra fortællingen med, end da de tre Ringenes Herre bøger blev filmatiseret. De fik som bekendt kun en enkelt film hver - selv om de selvfølgelig var nogle ret lange film. Måske er der oven i købet lagt noget til historien.

Svaret får vi først løftet en del af sløret for 12. december, når Hobbitten: En uventet rejse får premiere i de danske biografer. De næste to film er planlagt til at få premiere december 2013 og sommeren 2014.

Instruktør: Peter Jackson
Medvirkende: Martin Freeman, Ian McKellen, Andy Serkis, Hugo Weaving, Cate Blanchett, Christopher Lee, Ian Holm, Elijah Wood, Orlando Bloom, m.fl.
Distribution: SF Film
Biografpremiere: 12. december 2012

 

SE OGSÅ:

TROLDSPEJLET BYGGER EN SUPERCOMPUTER

Hvor meget man kan opgradere en computer, så den leverer den ultimative spille-oplevelse?

 

XBOX ONE KOMMER TIL DANMARK TIL SEPTEMBER!

Danskerne må vente yderligere et halvt år før det er muligt at købe en Xbox One i landets butikker.

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Nyt > 2012

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.