preload loader
 

BRAID

Et af de mest eksperimentende computerspil der er lavet i lang tid, blev lanceret på XBox Live Arcade for kort tid siden. Manden bag hedder Jonathan Blow og selvom han er spilmager, har han også kritiseret mange spil - bl.a. World of Warcraft, som han synes er altfor vanedannende. Spørgsmålet er så, hvordan hans egne spil fungerer og det kan man få svar på ved at prøve hans nyeste. Det hedder Braid, som betyder "at flette".
 
I Braid spiller man figuren Tim, som har to mål: at finde prinsessen og at rette op på en fejl som han har lavet tidligere i sit liv. Men rejsen er lang med mange låste døre og steder der er svære at nå, så derfor har han selvfølgelig et par tricks oppe i ærmet. Det er nemlig muligt at skrue tiden tilbage så lang tid man ønsker det, for på den måde at skaffe sig adgang til steder der ellers virker umulige at komme hen til. Tiden skal nærmest flettes sammen, og det er sikkert her, spillets titel kommer ind i billedet.

Der er flere forskellige måder at spole tiden tilbage på. Den mest spektakulære er nok den hvor man gør som normalt, men når man så står i fortiden, så gør ens skygge de samme ting som man lige selv har gjort, og man kan på den måde skaffe sig adgang til nøgler der kan åbne ellers låste døre. Der er virkeligt noget at tænke over, for det er nemlig ikke altid man har flere chancer for at gøre det rigtige.

Den grafiske stil minder på mange måder om de gamle Super Mario spil, bare i en ikke-pixelleret version. Den ser meget håndtegnet ud, er enormt stemningsfuld og passer utroligt godt til universet.

Faktisk er det meget nemt at undervurdere spillet første gang man ser Braid, for det ligner vitterligt ikke noget specielt. Men efter få minutters spil går det hurtigt op for en at det er noget helt enestående man sidder med og man slipper det ikke før man er nået helt til slutningen.

Braid kan kun købes online via Xbox Live Arcade med en Xbox360 der er koblet til Internettet.

 

Platform: Xbox 360/XLA
Genre: Platform
Udvikler: Number None
Antal spillere: 1

 

ANDRE SPIL

INFAMOUS - SECOND SON

Det er svært at være andet end begejstret for det nye superflotte spil i inFAMOUS serien.

 

CAPTAIN AMERICA - THE WINTER SOLDIER OFFICIAL VIDEO GAME

Filmens officielle spil udkommer samme dag som biografpremieren.

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Spil > 2008

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.