preload loader

COMPUTERSPILLENES HISTORIEBOG


Vil du vide mere om computerspillenes baggrund og historie, har vi her samlet en række temaer om computerspil.

3D SPIL

Flere biograffilm kan ses i 3D og lige nu vrimler det også med forsøg på spilfronten. Batman Arkham Asylum er et af dem og vi har her set på det og et par andre af slagsen.

 

ADVENTURESPILLETS HISTORIE

Troldspejlet har været i arkiverne, for at finde adventurespillets rødder. Du kan også se gamle anmeldelser af adventurespil - helt tilbage fra 1991!

 

BILSPILLETS HISTORIE

Bilspillene har altid været en af de mest populære spilgenrer. Men man må sige, at den har udviklet sig meget med årene og det har Troldspejlet set på.

 

CASUAL GAMES

De seneste år er begrebet casual games blevet mere og mere populært indenfor computerspil. Vi har kigget nærmere på, hvad det går ud på.

 

COMPUTERSPILLETS HISTORIE

Troldspejlet giver dig spilhistorien i otte afsnit - fra arkadehallens Pong til hjemmekonsollernes detaljerede spiloplevelser. Se alle afsnit nu!

 

INDIANA JONES PÅ SPIL

Siden de gamle film med Indiana Jones, har vores helt optrådt i en lang række computerspil, der bare bliver flottere og flottere. I næste uge kommer det nyeste - Lego Indiana Jones - vi har set på nogle af de gamle.

 

KAMPSPILLENES HISTORIE

Kampspillene har altid givet computerspillene et blakket ry, men alligevel været en af de mest sejlivede spilgenrer gennem tiden. Troldspejlet har været i arkivet og set på nogle af de gamle kampspil.

 

NYE VERSIONER AF GAMLE SPIL

Mange spillefilm bliver indspillet igen og igen, men computerspil udkommer også i nye versioner. Vi har fundet fem gode nyfortolkninger af gamle spil.

 

PLATFORMSPILLETS HISTORIE

Hvor stammer platformspillene egentlig fra og hvordan har de udviklet sig?

 

SKYDESPILLETS HISTORIE

Skydespil er blandt nogle af de mest populære men også udskældte genre inden for computer- og konsolspil. Vi fortæller her historien og du kan også se gamle anmeldelser her på nettet!

 

SPIL DER ALDRIG KOM UD

Når man skal lave et computerspil, er der lang vej fra man får den første ide, til det færdige spil lander på butikshylderne. Faktisk når mange ideer slet ikke så langt, før bagmændende opgiver dem. Troldspejlet har kigget nærmere på nogle af de spil, vi aldrig fik at se.

 

SPIL TIL HÅNDHOLDTE KONSOLLER

Troldspejlet anbefaler her en håndfuld spil, til de håndholdte konsoller.

 
Halos Historie. ©

SPILHISTORIE: HALO

Med Halo Reach har Halo spilserien slået sig fast som et af de bedste, og mest sejlivede spilserier vi har. Og heldigvis holder spilene den høje standard siden starten. Troldspejlet ser her tilbage på seriens udgivelser.

 
 

SPILHISTORIE: PRINCE OF PERSIA

Vi har både set tegneserie og nu også film om Prinsen af Persien, men det hele kommer fra den kendte computerspilserie af samme navn - en spilserie der blev skabt helt tilbage i 1989.

 

SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Spil

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.