preload loader
 

FEZ

En af de mest energiske spilskabere blandt dem, der ikke arbejder for de store producenter, er Phil Fish, som allerede for flere år siden gik i gang med udviklingen af det spil, han nu har klar. Det hedder Fez, og det er en fantastisk kombination af gammeldags platformspil og optiske illusioner inspireret af den hollandske tegner Escher.

Som den lille mærkeligt formede figur Gomez vågner man i starten af spillet op i sin seng og bliver bedt om at møde en gammel mand, der har en vigtig opgave til en. Men noget går galt, for da Gomez får overdraget magten til at bruge den magiske Fez-hat går der båndsalat i spillet - en effekt, der efterligner fejl, som kun gamle konsoller som en ZX Spectrum, der afspillede fra bånd, kunne lave. Da spillet igen starter op, er en magisk terning, der holder styr på universet, blevet splittet i mange små stykker, som man så skal indsamle igen.

Ved første øjekast ligner Fez et 2D-platformspil i gammel pixelstil, men man finder hurtigt ud af, at der er mere i denne 2D-verden. Man kan nemlig dreje det hele rundt, 90 grader ad gangen, og på den måde udforske de to andre dimensioner, som er nøglen til hemmelige veje og skjulte døre.

Banedesignet virker som udtænkt af en gal videnskabsmand, for man farer lynhurtigt vild og har ingen anelse om, hvor man kom fra, eller hvor man skal hen. Men på en eller anden genial måde har udviklerne Polytron fundet ud af alligevel at få skubbet spilleren i den rigtige retning, uden at man selv opdager, hvordan det skete.

Både billedsiden og lydsiden er smukt udført og flyder sammen i et sammensurium af farver og elektroniske lyde. Det skaber en rolig stemning, så man aldrig føler, at man har travlt og kan tage sig god til at nyde eventyret.

Fez har været hele fem år undervejs, og man kan virkelig se og mærke, at der er lagt kræfter og kærlighed ind i eventyret om den lille Gomez og hans fez-hat. Spillet koster ca. 80 kr. på Xbox Live og er alle pengene værd.

Platforme: XBLA, Xbox 360
Genre: Platform, Puzzle
Udvikler: Polytron
Udgiver: Microsoft
Antal spillere: 1
Udgivelse: 13. april 2012

 

ANDRE SPIL

INFAMOUS - SECOND SON

Det er svært at være andet end begejstret for det nye superflotte spil i inFAMOUS serien.

 

CAPTAIN AMERICA - THE WINTER SOLDIER OFFICIAL VIDEO GAME

Filmens officielle spil udkommer samme dag som biografpremieren.

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Spil > 2012

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.