preload loader

BILSPILLETS HISTORIE

Henter uplayer...
Bilspillene har altid været en af de mest populære spilgenrer. Hurtige bil-ræs er aldrig rigtig gået af mode, så genren har altid været eftertragtet, men man må sige, at den har udviklet sig meget med årene.

Pole Position udkom i 1982 og bag det rå, pixellerede ydre gemte der sig et fantastisk racerspil. Pole Position blev en succes - både i spillehallerne og på hjemmecomputerne - og det var fuldt fortjent, for spillet var banebrydende for sin tid.

Det er svært at forestille sig i dag, men i 1982 var man ikke vant til så flot grafik - og slet ikke så højt et tempo i et computerspil.

De følgende år dukkede der mange spil op, der mindede om det første Pole Position. De var ikke synderligt realistiske, men til gengæld bød de på masser af fart og hurtig grafik. Stemningen var i top i Segas Out Run fra 1986.

I takt med at computerne blev bedre, steg efterspørgselen dog også på mere realistiske bilspil. Hidtil havde der ikke været tale om egentlige simulatorer - men det var der pludselig, da spillet Indianapolis 500 udkom i 1989. Her deltog man i det berømte racerløb af samme navn.

Andre firmaer valgte at gå i den stik modsatte retning. I Super Mario Kart fra 1993 kunne man både skyde med skildpaddeskjolde og fyre med bananskræller, mens man forsøgte at holde sin gokart på banen. Super Mario Kart var på ingen måde realistisk - og netop derfor utroligt underholdende.


En ny genre var født, og der udkom mange gokart-spil de følgende år. Et af dem var spillet BC Racers, som også udkom i 1993. Det blev ikke en lige så stor succes, heller ikke selvom man kunne vælge at styre en af datidens spilhelte, Chuck Rock.

I 1990’erne var racerspillene efterhånden begyndt at ligne ægte 3D. Og spillehallerne var fulde af bilspil, hvor man for en tier kunne opleve sæder, der rystede og rat, der gjorde modstand - næsten ligesom i virkeligheden.

En af de mest sejlivede bilserier i nyere tid dukkede op i 1998. Gran Turismo var noget af det flotteste, man havde set på en spilleboks, og så var det mere realistisk end de mange bilspil fra arcade-hallerne. I Gran Turismo skulle man endda tage kørekort for at klare sig i spillets missioner.

I dag findes der flere genrer indenfor bilspillene end nogensinde før. Hvad enten man har lyst til at tage en tur bag rattet i en lastbil, en gokart eller en off roader, så er der et bilspil, der klarer sagerne.

Og skulle man have lyst til at prøve spillet Pole Position, der startede det hele, så er det blevet genudgivet i en række af Namco Museum-spillene, som er fulde af gamle arcade-titler.


Pole Position

Out Run

Indianapolis

Super Mario Kart

BC Racers

Gran Turismo
________________________________________________________________________________

Bemærk at alle indlæg skal godkendes af Troldspejlets webmaster, før de bliver synlige.
Det sker på hverdage mellem 9 og 17.

Webmasteren godkender ikke indlæg, der indeholder racisme, meget grimt sprog,
reklame, personlige oplysninger (f.eks. email-adresse, telefonnummer, o.s.v.)
og generel manglende respekt for de andre indlæg!


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Spil > Tema

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.