preload loader
 

ZANFYST FRA STJERNERNE

Zanfyst fra Stjernerne er videreførslen af en storstilen fantasy-serie, der udkom i midten af 90'erne fra forlaget Arboris. Nu har forlaget Faraos Cigarer - kendt for deres spil- og tegneseriebutik i København - genoptaget serien og udsendt en hel række album på én gang. På dansk udkom desværre kun 4 af de i alt 8 bind i serien om Zanfyst fra Troy, og det var på trods af at serien faktisk var rimelig populær herhjemme. Den omhandlede den bondske smed Zanfyst, der ved et tilfælde opdagede, at han fik uindskrænket magt, når han kom i kontakt med en bestemt type elfenben.
I den nye serie, Zanfyst fra Stjernerne (Lanfeust de Étoiles), er der indtil videre udkommet seks bind. Hér er den fantasy-inspirerede historie fra den første saga erstattet af et mere science-fiction-præget oplæg.

I løbet af 11 år er der sket meget i Troy: Cian er forsvundet, modsat forventningerne danner Zanfyst nu par med den provokerende Cixi, Thanos er blevet fanget og trolden Hebus, er stadig fortryllet. Men vores rødhårede helt får sig en overraskelse, da et rumskib en dag krydser hans vej.

Den kvindelige agent Glace, vil på vegne af sin herre rekutere Zanfyst på grund af hans imponerende evner. Men der er andre, der er kommet på samme idé, og så går jagten gennem verdensrummet.

Det første bind Et, to... Troy er desværre en rimeligt rodet affære. To'eren, Tårnene i Meirrion er langt mere vellykket, især når tempoet skrues i vejret, da Zanfyst og hans venner stilles overfor nogle prøvelser.

Det er ikke sikkert, at fans af Zanfyst fra Troy bliver lige så glade for Zanfyst fra Stjernene. Serien har i hvert fald problemer med at være for forvirrende, og der er generelt alt for meget handling og dialog der skal overståes. Serien er stadig skrevet Christophe Arleston og tegnet af Didier Tarquin. Stregen er som vi husker den - en slags europærisk manga.

Forfatter: Christophe Arleston
Tegninger: Didier Tarquin
Forlag: Faraos Cigarer
Udgivelse:
Bind 1 og 2: 4. juli 2008
Bind 3 og 4: 1. august 2008
Bind 5 og 6: 29. august 2008
Bind 7 og 8: forventes udgivet inden jul 2008

 

 
TEGNESERIER FORSIDE
 
 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Tegneserier > 2008

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.