preload loader
 

DR. ALBERT MERLINGS SAMLEDE BEDRIFTER - BIND 2

Blandt danske tegneserie er Knud V. Larsens Dr. Merling en af de mest imponerende - og det er mærkeligt, at den ikke er mere kendt. Den gik i Berlingske Tidende fra 1970-1980, men først nu kommer den samlet - sidste år kom første bind, og nu er et nyt klar.

Andet bind af Dr. Merlings samlede bedrifter omfatter fra stribe 908 til 1889 - med flere okkulte eventyr, hvor Merling og hans familie rejser gennem Europa og støder på den ene mere mystiske episode efter den anden. Bedst er nok den fantastiske beretning om den geniale og vanvittige dr. Schyk og hans elektriske monstre, hvor Knud V. Larsen viser sine utrolige evner som både fortæller og tegner.

Der er dyster stemning overalt, men altid tilsat fascinationen af en svunden tid med hestevogne, hengemte byer og overtro - og humor. Historierne er også meget forskellige - med alt fra vampyrer - til det helt syrede, hvor Knud Larsen anbringer sine personer i noget, der minder om Alice i Eventyrland.

Den samlede udgivelse er en stor bedrift i sig selv - flot trykt og med masser af ekstramateriale. Knud V. Larsen lavede 19 lange historier om Dr. Merling - de sidste kommer efter planen i tredje bind, senere i år. Hvis man kan lide klassiske tegneserier, er det en af dem, man skal eje.

 

Tegner/forfatter: Knud V. Larsen
Forlag: Forlaget Forlæns
Sider: 529
Udgivet: 2012

 


SØG PÅ DR.DK/TROLDSPEJLET

Søge formular

 
Følg Troldspejlet på Facebook
Følg Troldspejlet på Instagram

 


 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Tegneserier > 2012

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.