preload loader

Blandt superhelte skiller Batman sig ud, af den simple grund at han ikke har det, der gør de andre særlige: han har ingen superkræfter. Men det glemmer man ofte, for hans styrke og intelligens har gang på gang gjort ham til forbrydernes overmand. Så han hører til i superheltenes rækker - tilmed som en af de største - og første - for eventyret i Batman begyndte for over 70 år siden.

Vi forsøger her at få overblik over Batmans optræden, på film, spil og det oprindelige format: tegneserier. Og så har Batman og Robin såmænd også indtaget scenen i et kæmpe liveshow.
BATMANS OPRINDELSE: TEGNESERIEHELT

Det var som tegneseriehelt at Batman blev skabt tilbage i 1939. Vi tager her turen tilbage gennem tiden og ser på Batmans udvikling som tegneseriehelt.

 BATMAN PÅ DET STORE LÆRRED

For ægte Batman-fans er han først og fremmest en tegneseriefigur, men allerede fra de allertidligste år kunne man opleve hans kamp mod forbryderne på mange andre medier - først og fremmest film.

 


BATMAN PÅ SPIL

Allerede tidligt i computerspillet historie forsøgte Batman sig som interaktiv figur. Ikke alle Batman-spil er lige vellykkede - men rækken er lang, og spillene er meget forskellige.

 

lego-batman-cover-wii

BATMAN LIVE - WORLD ARENA TOUR

Batman har fået nyt liv med det stort opsatte show Batman Live Arena Tour, der også har været forbi Danmark.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Tema > Batman

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.