preload loader

MINECRAFT 1.0


Platforme
: PC, Iphone, Ipad, Android, Xbox 360
Genre: MMO
Udvikler: Mojang
Udgiver: Mojang
Antal spillere: 1
Udgivelse: 18. november 2011
Det mest populære onlinespil i verden er på ganske kort tid blevet det svenske Minecraft. Endnu inden den anden udgave var færdig, havde spillet flere brugere end World of Warcraft og overalt i verden bygges der løs i den enestående verden, som Markus Notch Persson har skabt. Vi har selvfølgelig fulgt spillet og her kommer et overblik over mulighederne i den nyeste version.

Minecraft er kommet langt siden man første gang kunne prøve det i 2009.  Og det har været en udvikling, man har kunnet følge med i helt fra begyndelsen. Markus Perssons firma Mojang har været åbne om alle ændringer og tilføjelser, og man har derfor kunnet følge spillet mens det gennemgik utallige forandringer såvel som forbedringer. Men den 18. november var det så endelig officielt - nu var den nye udgave færdig.

Da Minecraft først gang kunne prøves, var det blot en lille legeplads hvor man kunne bygge forskellige ting. En legeplads der med udgivelsen af 'overlevelses-modulet' blev langt mere farlig. Nu havde man ikke længere uendelige resourser, og som tiden gik kom der flere ting der skulle gøre ens liv i Minecraft mere varieret.

Men der manglede stadig et 'mål', noget som spilleren kunne arbejde sig hen imod, og det er lige præcis hvad der er kommet efter den officielle udgivelse af Minecraft.

For hvis man ikke længere kan finde ud af hvad man vil bygge, kan man begynde at opruste til turen mod 'the ender'. Det er dog ikke helt lige til at finde en vej til 'the ender', da det til at starte med er påkrævet at man finder et Stronghold, hvilket heller ikke er helt nemt. Herefter bliver man nødt til at tage kampen op med de mystiske 'endermen', samt væsner fra 'the nether', da de er i besiddelse af ting der er påkrævet for at åbne portalen.

Inden man gør det, er det dog meget smart at forberede sig lidt. Det kan man for eksempel gøre ved at fortrylle sine ting. Når man har fået fat i et 'enchanting table', skal man blot vælge hvad man vil fortrylle og hvor mange af sine optjente erfaringspoint man vi bruge på det.
Blandt andre nye ting, der er kommet med udgivelsen af Minecraft, er mængden af forskellige landskaber, der dannes når man starter en ny verden. Landskabet ændrer sig, fra ørken til fyrretræsskov og endda til jungle. Herudover kan man også støde på byer, hvor man kan møde fredelige og ind til videre meget passive mennesker. Og mens man er på jagt efter resourser, i en af de mange grotter, er der mulighed for at finde og fare vild i forladte mineskakter, der kan være meget store og meget forvirrende.

Har man ikke noget behov for at udforske grotter, kan man også holde sig på overfladen hvor man kan dyrke korn, og nu også avle dyr så man hele tiden har en forsyning af kød, mælk og fjer.

Så hvis man før har droppet at spille Minecraft, fordi fantasien ikke strakte længere, kan det varmt anbefales at give det en chance igen. Med alle de nyheder som spillet nu har at byde på, kan man nemt ende med at megen i den fantastiske verden.
MERE MINECRAFT:

VIS OS DINE BYGNINGSVÆRKER

Spiller du Minecraft? Så har du måske også lavet nogle flotte bygninger eller måske ovenikøbet små film, som vi må se?

 


 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Troldspejlet > Tema > MINECRAFT

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.