Sitet opdateres ikke længere.

preload loader
Batliner

Herbert Batliner er en af mændene bag den internationale organisation, der sælger julekort for millioner. Kontant tager til Liechtenstein for at opsøge ham.

 

Mund- og fodmalernes er lukket land

06. dec. 2005 18.23 

Organisationen bag Mund- og fodmalernes forlag er lukket land, med tråde til Liechtenstein, og derfra ud i verden. Kontant har forsøgt at følge pengene.

Umiddelbart kan man ikke få indsigt i, hvad der sker med de mange penge, der tjenes på at sælge julekort i Danmark, og siden hen sendes til organisationens moderselskab i Liechtenstein. Kontant har uden held forsøgt at få en kommentar fra Ruth Christensen. Hun er den eneste danske kunstner på organisationens lønningsliste, men hun sidder desuden også i bestyrelsen for selskabet i Liechtenstein.
Forlagets danske direktør Randi Viereck ved angiveligt heller ikke præcist, hvad der sker med pengene. Til Kontant siger hun, at når pengene har forladt Danmark, ved hun ikke længere, hvad der sker med dem.  
Der er måske en god grund til at være tavs. I organisationens vedtægter står der nemlig, at medarbejderne har tavshedspligt og bliver straffet, hvis de løfter sløret for de interne økonomiske forhold.


Tavshed i Liechtenstein
Kontant drager til Liechtenstein for at få en forklaring på, hvad der sker med de mange penge. Med os har vi en stak hemmelige dokumenter, som en tidligere medarbejder hos mund- og fodmalernes juridiske topfigur har lækket til pressen. De viser blandt andet, at der lader til at være en overførsel af en sum penge fra mund- og fodmalerne til en fond ved navn Lapislazuli.
Vi opsøger først mund- og fodmalernes hovedkontor og beder om at tale med direktør Franz Moosleithner, men han er ikke til at træffe. Vi spørger også efter direktørens svigerfar, Herbert Batliner, der er juridisk rådgiver for organisationen. 
                     

Uindskrænket magt
Dokumenterne viser, at netop Herbert Batliner har uindskrænket magt over midlerne i fonden Lapislazuli, der altså tilsyneladende hemmeligt har fået overført beløb fra mund- og fodmalerne. Herbert Batliner er kendt for at være en meget pressesky mand, og det er måske ikke så mærkeligt. Den 78-årige advokat er nemlig mistænkt for at have hvidvasket gigantiske summer af sorte penge for en lang række kriminelle personer og organisationer.
Desværre lykkedes det ikke for Kontant at få en forklaring fra Batliner, trods mange forsøg.


Man slår plat på handicap
Tilbage i Danmark er Landsformand Jan Jørgensen fra Dansk Handicap Forbund forarget over Mund og fodmalernes forretningsmetoder, som han mener er vildledende.
- De slår plat på de handicappede. Hvis folk tror, at man samler penge ind til et godt formål - og de fleste penge så går ned i ens egen lomme - så vildleder man jo folk, og så bruger man sit handicap til bevidst at vildlede folk.

Lyd og video

 

Søg i Kontants arkiv

Søge formular

 Har du en klage eller en god historie, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Send os en mail eller et brev.

 

Forbrugerpanel:

Kontants forbrugerpanel

30. okt. 2012 16:29Kontant

Vi har stadig brug for flere medlemmer i vores forbrugerpanel. Vil du være med?

 

Klager og svar:

Svar på kritik af Samsung-program

4. feb. 2013 12:23Klager & svar

BFE/Samsung benytter desværre det gammelkendte kneb at skyde på budbringeren, når budskabet gør ondt. Samsung har fået alle muligheder for at komme til orde i denne sag og fremlægge synspunkter, statistikker, whatever, for at overbevise Kontant om, at der ikke var en sag. Hvad gør man? Undlader at svare på alle vores konkrete spørgsmål. Holder os hen. Sender et helt overordnet svar, hvor man i al korthed nægter at anerkende, at der er et problem.

 

Nyhedsbrev fra Kontant

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Kontant og modtag nyeste forbrugerafsløringer samt gode råd direkte på din mail.

Nyhedsbrev

 

Kontant Twitter!

Twitter 4

Husk du kan følge Kontant på Twitter!

 

 
kontant

Magasinet Penge giver indblik og dykker kritisk ned i et aktuelt emne.

 
 

 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Kontant

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.