Sitet opdateres ikke længere.

preload loader
Alexandra Kjærgaard

Alexandra Kjærgaard sendte blandt andet en guldarmlænke, flere manchetknapper, øreringe og et brillestel i guld ind til Brevguld. Men Brevguld betalte kun 570 kroner for det hele.

Foto: DR Nyheder © DR Nyheder

 

Skrevet af: 

 

Guld til skrotpris

21. feb. 2012 14.52 Kontant

Brevguld lover deres kunder en nem og sikker måde at tjene penge på gammelt guld. Kunden bestiller en kuvert på deres hjemmeside, som brevguld så sender med posten. Så kan kunden sende sine gamle guldsmykker ind til Brevguld. Efter 24 timer har Brevguld fundet ud af, hvad firmaet vil betale for guldet og sætter straks penge ind på kundens konto.

Alexandra ville rydde op i sit smykkeskrin og sendte blandt andet en guldarmlænke, flere manchetknapper, øreringe og et brillestel i guld ind til Brevguld. De betalte 570 kroner for det hele.

- Jeg syntes måske, det var lidt for lidt, men så tænkte jeg, at sådan var det bare. Jeg havde ikke gået særligt meget op i at undersøge, hvad guldprisen var, så det accepterede jeg faktisk bare sådan, siger hun.

Langt under guldkursen
Brevguld skriver på sin hjemmeside, at de baserer prisen på den aktuelle guldkurs. Altså den kurs, som guld handles til på børserne.  Men Alexandra Kjærgaard oplevede, at prisen lå langt under markedsprisen, da hun besluttede sig for at teste firmaet ved at sende en ny portion guld ind til Brevguld.

Denne gang var det en guldmønt, som hun kendte værdien på. Den var omkring 2000 kroner. Brevguld tilbød hende 360 kroner, altså langt under markedsprisen. Nu var hun overbevist om, at hun også havde fået alt for lidt for sine smykker, som hun sendte ind første gang.

- Jeg synes, det er decideret bondefangeri. Jeg synes, de lukrerer meget på, at der sidder nogle mennesker, der måske ikke er særligt velorienterede.

Hun fik sin guldmønt tilbage og indrømmer, at hun burde have tjekket guldprisen,  inden hun sendte sine smykker ind.

- Det er jo lidt pinligt, at man har været så naiv, men nu synes jeg også bare, de skal standses, det skal de ikke have lov til, siger Alexandra Kjærgaard.

Kontant tester Brevguld
Kontant har også testet Brevgulds priser. Vi sendte en pakke guldsmykker, der hos andre opkøbere kunne sælges til omkring 10.500 kroner, ind til firmaet. Dagen efter tilbød brevguld 6.450 kroner.  Altså cirka 4000 kroner mindre end, hvad man kunne sælge guldet for andre steder.

I en mail til Kontant forklarer Brevguld, hvorfor de betaler så meget mindre end andre guldopkøbere:

"I modsætning til mange andre konkurrenter, er de priser, vi tilbyder resultat af en faglig vurdering, fortaget af et certificeret og uafhængigt laboratorium. Hvorefter den enkelte kunde frit kan anmode om at få smykkerne sendt retur uden beregning, hvilke er meget sjældent i denne industri".

Men Alexandra Kjærgaard føler ikke, at den service er så mange penge værd, og hun mener, firmaet lokker kunderne i en fælde.

- Jamen jeg synes, at det er dybt uanstændigt, og det er i disharmoni med, at de giver sig ud for at være et troværdigt firma, der ligger nogenlunde på linje med markedspriserne for guld. Det synes jeg bestemt ikke, de gør, siger hun.

 

 

Søg i Kontants arkiv

Søge formular

 Har du en klage eller en god historie, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Send os en mail eller et brev.

 

Forbrugerpanel:

Kontants forbrugerpanel

30. okt. 2012 16:29Kontant

Vi har stadig brug for flere medlemmer i vores forbrugerpanel. Vil du være med?

 

Klager og svar:

Svar på kritik af Samsung-program

4. feb. 2013 12:23Klager & svar

BFE/Samsung benytter desværre det gammelkendte kneb at skyde på budbringeren, når budskabet gør ondt. Samsung har fået alle muligheder for at komme til orde i denne sag og fremlægge synspunkter, statistikker, whatever, for at overbevise Kontant om, at der ikke var en sag. Hvad gør man? Undlader at svare på alle vores konkrete spørgsmål. Holder os hen. Sender et helt overordnet svar, hvor man i al korthed nægter at anerkende, at der er et problem.

 

Nyhedsbrev fra Kontant

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Kontant og modtag nyeste forbrugerafsløringer samt gode råd direkte på din mail.

Nyhedsbrev

 

Kontant Twitter!

Twitter 4

Husk du kan følge Kontant på Twitter!

 

 
kontant

Magasinet Penge giver indblik og dykker kritisk ned i et aktuelt emne.

 
 

 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Kontant

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.