Sitet opdateres ikke længere.

preload loader

Efter Kontants afsløringer af hjemmesiden Viagogo, fjerner Google nu hjemmesiden fra søgninger. Det fortæller direktør for Google i Norden, Peter Friis.

 

Skrevet af: 

 

Google fjerner Viagogo annoncer

16. aug. 2012 11.26 Kontant

Har man de seneste måneder søgt på billetter til Coldplay i Parken eller Leonard Cohen i Aalborg Kongresscenter via Google, så er hjemmesiden Viagogo dukket op som det første resultat.

Men det er nu slut.

DRs forbrugermagasin Kontant afslørede i tirsdags, at hjemmesiden Viagogo bryder dansk lov ved både at sælge billetter til overpriser og manipulere med billetter, før de sendte dem ud til køberen. Nu rammes de tilsyneladende også af Googles regler.

Google har en række retningslinjer for annoncer. Derfor overvåger Google alle annoncer og lytter også hvis de får henvendelser fra brugerne.

Vores regler er, at når vi får mange velbegrundede klager suspenderer de pågældende  virksomhederes annoncer og beder dem om at forbedre deres annoncer eller forretningsmetoder. Vi kigger dem efter i sømmene. Samtidig får virksomhederne muligheden for at dokumentere at det er lovligt det de gør. Det kigger vores jurister så på før vi tager endelig beslutning, siger Peter Friis, direktør for Google Norden.

Opfordrer til at spærre siden
Hos Forbrugerrådet vil man gå skridtet videre og spærre adgangen til siden, på samme måde som man har gjort med eksempelvis Pirat Bay og flere online betting-sider:

- Det, der foregår her, er ikke alene et brud på dansk lovgivning, det er også svindel og bedrag. Det kan ikke være rigtigt, at danske forbrugere skal være ofre for det. Derfor synes vi, der er god grund til at myndighederne griber ind og finder en måde, så man kan få lukket adgangen til hjemmesider, der så åbenlyst beskæftiger sig med svindel, siger direktør i Forbrugerrådet, Rasmus Kjeldal.

Han bakkes op af tidligere kulturminister Brian Mikkelsen, der selv strammede lovgivningen i 2007, men i dag erkender, at det ikke har haft den ønskede effekt:

- Det er rimelig nemt, og det har vi gjort før i forhold til f.eks. betting-firmaer, som ikke betaler licens i Danmark. Det kan teknisk og politisk lade sig gøre, det kræver blot velvilje fra regeringen, siger Brian Mikkelsen.

 

Søg i Kontants arkiv

Søge formular

 Har du en klage eller en god historie, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Send os en mail eller et brev.

 

Forbrugerpanel:

Kontants forbrugerpanel

30. okt. 2012 16:29Kontant

Vi har stadig brug for flere medlemmer i vores forbrugerpanel. Vil du være med?

 

Klager og svar:

Svar på kritik af Samsung-program

4. feb. 2013 12:23Klager & svar

BFE/Samsung benytter desværre det gammelkendte kneb at skyde på budbringeren, når budskabet gør ondt. Samsung har fået alle muligheder for at komme til orde i denne sag og fremlægge synspunkter, statistikker, whatever, for at overbevise Kontant om, at der ikke var en sag. Hvad gør man? Undlader at svare på alle vores konkrete spørgsmål. Holder os hen. Sender et helt overordnet svar, hvor man i al korthed nægter at anerkende, at der er et problem.

 

Nyhedsbrev fra Kontant

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Kontant og modtag nyeste forbrugerafsløringer samt gode råd direkte på din mail.

Nyhedsbrev

 

Kontant Twitter!

Twitter 4

Husk du kan følge Kontant på Twitter!

 

 
kontant

Magasinet Penge giver indblik og dykker kritisk ned i et aktuelt emne.

 
 

 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Kontant

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.