Sitet opdateres ikke længere.

preload loader

Dansk Boligforsikring har gennem de seneste år haft uforholdsmæssigt mange klager i Forsikrings-ankenævnet. Selv mener de, det høje antal klager skyldes misvisende tal.

 

Skrevet af: 

 

Mange klager over forsikringsselskab

25. sep. 2012 14.51 Kontant Opdat.: 25. sep. 2012 14.52
Kontant har fået usædvanligt mange klager over Dansk Boligforsikring, og der er også mange kunder, der lufter deres frustration på nettet. For eksempel på Trustpilot, hvor der ligger 11 anmeldelser, som alle giver selskabet absolut bundkaraktér:

"Magen til dårlig behandling skal man lede længe efter"

"Dårlig behandling af kunderne og syltning af sager er tilsyneladende standard"

"Det er tydeligt, at de prøver at køre sagerne så langt ud, at man til sidst giver op"

Dårlige klagetal
Kundernes utilfredshed understøttes af tallene fra Ankenævnet for Forsikringer. Dansk Boligforsikring har nemlig i perioden 2006 til 2011 haft relativt flere klager i ankenævnet end de fire andre store selskaber, der sælger ejerskifteforsikringer. Det fremgår af nævnets hjemmeside, hvor tallene er lagt frem.

Som kurven neden for viser, har Dansk Boligforsikrings klageandel i hele perioden ligget over markedsandelen. I 2011 havde selskabet således en markedsandel på 11,9 procent, mens andelen af klager var oppe på 17,9 procent.

Og det skal man være opmærksom på som kunde, mener Forbrugerrådet, der har en repræsentant siddende i nævnet.

- Hvis man år efter år ligger markant højere (klageandel i forhold til markedsandel, red.), så er det et faresignal, hvor man som forbruger i hvert fald nok bør overveje en ekstra gang, om det er det selskab, man vil anvende og måske tage nogle ekstra oplysninger, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Forbrugerrådet.


 
 
 
Anerkender tal, men med forbehold
Tallene er udarbejdet af Dansk Boligforsikrings egen brancheorganisation, Forsikring & Pension, og medlemmerne. Firmaet anerkender da også overordnet statistikken.

- Vi anerkender fuldkommen den måde, man gør op, hvor mange kunder og hvor mange klager man har, siger Mogens Kjær, bestyrelseformand i Dansk Boligforsikring.

Når Dansk Boligforsikring alligevel mener, at tallene er misvisende, er det fordi, at de efter selskabets mening undervurderer dets nuværende størrelse på markedet. 

- Vi har i dag over halvdelen af alle kunder i Danmark (på de nytegnede ejerskifteforsikringer, red.), og det gør, at vores markedsandel ikke er den, man lige kan aflæse ud af statistikken, lyder det fra Mogens Kjær.

Helt præcist mener Dansk Boligforsikring, at selskabet i dag har en markedsandel på 56 procent på nytegnede ejerskifteforsikringer. Men den beregning er baseret på skøn, og desuden er der ingen konkrete klagetal endnu, som man kan sammenligne markedsandelen med. 

Forskudt markedsandel
Dansk Boligforsikring mener heller ikke, at markedsandelen fra de tidligere år er retvisende. Blandt andet fordi tallene for markedsandelen er forskudt et år tilbage i tiden i forhold til klageandelen, og så vil et selskab med stigende markedsandel - som Dansk Boligforsikring - have et misvisende relativt højt antal klager, lyder argumentet fra selskabet.

Men sådan ser Forsikring & Pension ikke på det og skriver følgende i en mail til Kontant:

"Markedsandelene er opgjort et år tidligere end kendelserne. Dvs. ankenævnsstatistikken for 2011 er baseret på markedsandele for 2010. Det skyldes, at der er sagsbehandlingstid i ankenævnet. De sager, der behandles i 2011, vedrører således overvejende klager fra 2010. Dette er den faglige korrekte måde at opgøre markedsandelene på givet sagsbehandlingstiden. Det forhold, at et selskab har en voksende markedsandel, ændrer ikke ved, at ovenstående er en retvisende datering."

Flere forbehold
Ifølge Dansk Boligforsikring skal der også tages forbehold for, at selskabet kun har eksisteret i otte år. En ejerskifteforsikring løber nemlig op til 10 år, så det skal der korrigeres for, mener Mogens Kjær. 

- Da vi startede virksomheden for ti år siden, var vi enormt lille, og i dag er vi den største aktør på markedet. Og når man laver statistikken og laver den over ti år - altså den tid policer løber - så får man et skævt billede.

Forsikring & Pension mener nu ikke, at det gør den store forskel:

"Hovedparten af klager over denne type forsikringer forekommer oftest i det første og i det sidste år af policens løbetid. Dette mønster er med til at begrænse den statistiske "diskrimination" mod nystartede virksomheder", fremgår det af mailen.

Aldrig bestridt tal før
Statistikken er udarbejdet på baggrund af tal, som Dansk Boligforsikring selv har indberettet. Alligevel har firmaet aldrig bestridt opgørelses-metoden.

- Vi er optaget i dagligdagen af at servicere vores kunder, og vi har rasende travlt. Det har ikke været så afgørende for os, hvordan vi står i statistikkerne, siger Mogens Kjær, som dog nu vil rette henvendelse til ankenævnet og forsøge at få tallene korrigeret.
 
 

Søg i Kontants arkiv

Søge formular

 Har du en klage eller en god historie, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Send os en mail eller et brev.

 

Forbrugerpanel:

Kontants forbrugerpanel

30. okt. 2012 16:29Kontant

Vi har stadig brug for flere medlemmer i vores forbrugerpanel. Vil du være med?

 

Klager og svar:

Svar på kritik af Samsung-program

4. feb. 2013 12:23Klager & svar

BFE/Samsung benytter desværre det gammelkendte kneb at skyde på budbringeren, når budskabet gør ondt. Samsung har fået alle muligheder for at komme til orde i denne sag og fremlægge synspunkter, statistikker, whatever, for at overbevise Kontant om, at der ikke var en sag. Hvad gør man? Undlader at svare på alle vores konkrete spørgsmål. Holder os hen. Sender et helt overordnet svar, hvor man i al korthed nægter at anerkende, at der er et problem.

 

Nyhedsbrev fra Kontant

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Kontant og modtag nyeste forbrugerafsløringer samt gode råd direkte på din mail.

Nyhedsbrev

 

Kontant Twitter!

Twitter 4

Husk du kan følge Kontant på Twitter!

 

 
kontant

Magasinet Penge giver indblik og dykker kritisk ned i et aktuelt emne.

 
 

 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Kontant

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.