Sitet opdateres ikke længere.

preload loader
Lone Ildved

Hvis Lone Ildved skal tjene sin investering hjem, skal hun overtale andre til at være med i Dubli og så få kommision for deres køb af medlemsskab og eventuelt handel på Dubli.com.

Foto: DR Kontant © DR Kontant

 

Skrevet af: 

 

Tabte på Dubli

30. okt. 2012 12.58 Kontant Opdat.: 30. okt. 2012 13.49

For godt et år siden anbefaler Lone Ildveds veninde hende, at hun køber et Guldmedlemsskab hos firmaet Dubli. Det koster 20.000 kroner årligt. 

-Der var store muligheder i for at kunne tjene penge uden at skulle lave så meget, siger Lone Ildved til Kontant.

Dubli Inc. er et internationalt firma, der kalder sig "verdens ledende shopping og entertainment portal". Her kan man som medlem få rabat, når man køber for eksempel computere, tøj eller hvidevarer. Hvis man hverver andre deltagere, tjener man penge på, at de handler på Dubli. Det kaldes network-marketing. Men shoppingportalen imponerer hende ikke, så i dag fortryder Lone Ildved, at hun sagde ja.

-Fordi det havde jo ingen værdi. Så jeg føler mig narret, siger Lone Ildved.

Det begyndte ellers godt. For efter venindens besøg er Lone Ildved overbevist om, at det ikke kan gå galt. For sin investering på 30.000 kroner får hun to gavekort til i alt 11.000 kroner. Derudover får hun 7.500 særlige Dubli-kredits, der har en samlet værdi på omkring 35.000 kroner. De kan bruges til at handle på auktionerne på Dubli. Endelig køber hun aktier i firmaet for 10.000 kroner. Lone Ildved vælger at stole på sin veninde.

-Altså, jeg ville aldrig selv være stødt på det, hvis jeg havde søgt på noget på nettet og så tænkt, det gør jeg. Det var simpelthen, fordi jeg kendte hende, siger Lone Ildved.

Hurtigt skuffet
Fuld af forventning går Lone Ildved på opdagelse på Dublis hjemmeside. Hun begynder med at forsøge at indløse de to gavekort på i alt godt 11000 kroner, som hun kan købe rejser for. Men indløsningen af gavekortene kræver en tilsvarende egenbetaling og samtidig er Dublis priser meget høje i forhold til rejsens normalpris.

På Dubli.com finder Lone Ildved også to forskellige auktioner. I den ene kan den, der lægger det laveste unikke bud på en given vare, vinde den til buddets pris. I den anden byder man på gavekort og kan være heldig at vinde gavekortet til en stærkt reduceret pris. Men det vil Lone Ildved ikke deltage i.
 
-Jeg syntes ikke, det var nogen rigtig auktion, det var jo sådan set et spil, siger Lone Ildved.
 
Hvis Lone Ildved skal tjene sin investering hjem, skal hun overtale andre til at være med i Dubli og så få kommision for deres køb af medlemsskab og eventuelt handel på Dubli.com. Det har hun ikke lyst til.

-Det generer kun penge ved at få nye med. Det kender man jo fra andre historier, og det er ikke noget, jeg vil deltage", siger Lone Ildved til Kontant.

Forbrugerrådet advarer
Tina Dhanda, jurist hos Forbrugerrådet, advarer mod at hverve nye kunder blandt familie og venner.

-Det er i direkte strid med markedsføringsloven. Forbrugere der bliver mødt af familie og venner med at de skal indgå i konceptet - de tror, de får et godt råd fra en ven - men det gør de ikke. Den person, der præsenterer det, har et direkte økonomisk incitament til at lokke andre forbrugere med i det, siger Tina Dhanda til Kontant.

Lone Ildved har nu fået nok af Dubli og vil ikke forny sit medlemskab. Men det betyder, at hun mister sine Dubli-credits.
 
-Det er uhørt. Altså, at man kan miste det, det er jo virkelig mange penge, siger Lone Ildved til Kontant

Usandheder fra vicepræsident
Lone Ildved vil også af med sine aktier i firmaet. De er godt nok steget, men hun vil sælge for at minimere sit tab. I sin bank får Lone Ildved at vide, at hun skal bruge Dublis tilladelse til at sælge aktierne og at det vil koste godt 8000 kroner. Hun klager til Dubli og får følgende svar fra vicepresident Villads Vest Hansen.

"Jeg vil fraråde at sælge dem, Dubli har i dag en omsætning der er 3 gange større end Facebook"

Men det passer ikke. Facebook har indtil juni 2012 en omsætning på 1,2 milliarder dollar - altså 6 gange større end Dubli i samme tidsrum. Nu er Lone Ildved for alvor forarget.

"Han lyver jo for mig. Det er jo løgn", siger hun

Hvis Lone Ildved alligevel sælger sine aktiver nu, vil hun have tabt omkring 15.000 kroner på sit medlemskab hos Dubli.

 

Søg i Kontants arkiv

Søge formular

 Har du en klage eller en god historie, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Send os en mail eller et brev.

 

Forbrugerpanel:

Kontants forbrugerpanel

30. okt. 2012 16:29Kontant

Vi har stadig brug for flere medlemmer i vores forbrugerpanel. Vil du være med?

 

Klager og svar:

Svar på kritik af Samsung-program

4. feb. 2013 12:23Klager & svar

BFE/Samsung benytter desværre det gammelkendte kneb at skyde på budbringeren, når budskabet gør ondt. Samsung har fået alle muligheder for at komme til orde i denne sag og fremlægge synspunkter, statistikker, whatever, for at overbevise Kontant om, at der ikke var en sag. Hvad gør man? Undlader at svare på alle vores konkrete spørgsmål. Holder os hen. Sender et helt overordnet svar, hvor man i al korthed nægter at anerkende, at der er et problem.

 

Nyhedsbrev fra Kontant

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Kontant og modtag nyeste forbrugerafsløringer samt gode råd direkte på din mail.

Nyhedsbrev

 

Kontant Twitter!

Twitter 4

Husk du kan følge Kontant på Twitter!

 

 
kontant

Magasinet Penge giver indblik og dykker kritisk ned i et aktuelt emne.

 
 

 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Kontant

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.