Sitet opdateres ikke længere.

preload loader
hypnosespiral

Hypnose er et af de mange tilbud i slankejunglen.

 

Hypnose virker på vægten - men ikke alene

02. okt. 2006 14.19 artikler

Vejen til vægttab med hypnose er ikke helt så enkel som man kunne tro. Hypnose får nemlig ikke kiloene til at rasle af kroppen alene. Behandlingen skal kombineres med enten en anden form for terapi der ændre adfærd eller livsstil - eller kost- og motionsvejledning. Det viser international forskning på området.

Ny livsstil
- Man skal ændre sin livsstil. Det vil sige, at man skal ændre sin adfærd, man skal ændre sin motivation. I det lange løb skal man være i stand til at fastholde en ændret adfærd, fortæller Professor Bobby Zachariae der forsker i hypnose som hjælpemiddel ved behandling af sygdomme. Han bekræfter, at hypnose faktisk kan virke på vægten.

Hypnose åbner op
En hypnose behandling kan være med til at åbne en person i en sådan grad, at vedkommende taber sig dobbelt så meget, som hvis han kun havde fulgt et adfærdsændrende program. Altså at spise den rigtige kost i passende mængder, mindre slik og så videre. Men der skal en lang række hypnosebehandlinger til.

- De undersøgelser, der er foretaget, har brugt mindst 8 gange hypnose, som supplement til et i gangværende livsstilsændringsprogram. Det er formodentligt sådan, at en enkelt gang eller to ikke vil have en varig effekt, mener Professor Bobby Zachariae.

Kontants hypnose behandling fik begrænset effekt
Chauffør Kenneth Nielsen og pædagog Maya Mortensen, afprøvede et behandlingsforløb med hypnose for at tabe sig - og for at give erfaringer videre til andre. Hypnotisøren har Kontant fundet på internettet. Hun hedder Kirsten Dahlerup, klinikken ligger i Helsingør, og hun reklamerer med Hypnoterapi som hjælp til vægttab. Men vægttabet var begrænset. Kontants kontrolvejning efter 7 uger viste, at Maya Mortensen kun tabte 500 gram. Hun fik ellers tre seancer hos hypnotisøren, men altså uden nogen umiddelbar effekt. Under hypnosen skulle hun prøve at lægge negative følelser bag sig for at få energi og motivation til at tabe sig. Men bagefter føler hun sig ikke mere motiveret eller i bedre selvkontrol, fortæller hun til Kontant.

Langt bedre ser det ud for Kenneth Nielsen. Han er 4,6 kilo lettere. Han fik ellers kun en enkelt egentlig hypnose behandling. Ved anden behandling blev han instrueret i selvhypnose. Det skulle han praktisere derhjemme. En øvelse der foregår 2-3-4 gange om ugen i 10-30 minutter. Og det virker. Kenneth Nielsens dagligvareindkøb foregår nu til fods, og de sunde madvaner holder endnu. Det bliver altså belønnet med mellem et halvt til et helt kilos vægttab om ugen.

Kontant kontakter hypnotisøren
Da Kontant kontakter hypnotisøren, forklarer hun hvorfor, at den ene hypnose behandling til Kenneth Nielsen var nok.

- Kenneth kommer tilbage anden gang og siger, at alt er som det skal være. Han spiser ikke længere smør på brødet, han har det godt, og så er det jo fint. Så jeg lærer ham selvhypnose, så han har et værdifuldt redskab, så han kan gøre mere, og så er det jo op til ham selv at bruge det, siger Kirsten Dahlerup.

Fik ikke behandlinger nok
Hvad Maya Mortensens manglende resultat angår, så er forklaringen, at hun ikke har fået  behandlinger nok.

- Der er jo en årsag til, at personen bare spiser, som i trance. Så er der brug for at arbejde med de gamle indlæringer, som er skabt, som er årsag til spisningen. Og så er det, man skal arbejde med tingene gradvis, og igen, folk forandrer sig i deres eget tempo. Så der skal bare gøres mere - der skal mere terapi til, siger Kirsten Dahlerup.

Hun afviser, at hun har sluppet behandlingen af Maya Mortensen for tidligt, hvilket ellers er Maya Mortensens egen opfattelse.

- Jeg kan ikke fortælle folk, at de er færdige. Det ved jeg jo ikke. Det jeg siger til hende er, se hvordan det er, og hvis noget skal være bedre, så kom igen.

Hypnose uden andre vægttabsprogrammer
Som terapeut arbejder hun ikke sammen med f.eks. en ernæringskonsulent omkring et vægttabs-program, selvom forskning jo viser, at hypnose ikke kan stå alene.
-  Jeg mener ikke, at folk nødvendigvis har brug for et program. Folk ved godt, hvad de skal spise, men for nogle er det en hjælp. Selvfølgelig er det ikke alle, der ved det, mener Kirsten Dahlerup.

 

Søg i Kontants arkiv

Søge formular

 Har du en klage eller en god historie, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Send os en mail eller et brev.

 

Forbrugerpanel:

Kontants forbrugerpanel

30. okt. 2012 16:29Kontant

Vi har stadig brug for flere medlemmer i vores forbrugerpanel. Vil du være med?

 

Klager og svar:

Svar på kritik af Samsung-program

4. feb. 2013 12:23Klager & svar

BFE/Samsung benytter desværre det gammelkendte kneb at skyde på budbringeren, når budskabet gør ondt. Samsung har fået alle muligheder for at komme til orde i denne sag og fremlægge synspunkter, statistikker, whatever, for at overbevise Kontant om, at der ikke var en sag. Hvad gør man? Undlader at svare på alle vores konkrete spørgsmål. Holder os hen. Sender et helt overordnet svar, hvor man i al korthed nægter at anerkende, at der er et problem.

 

Nyhedsbrev fra Kontant

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Kontant og modtag nyeste forbrugerafsløringer samt gode råd direkte på din mail.

Nyhedsbrev

 

Kontant Twitter!

Twitter 4

Husk du kan følge Kontant på Twitter!

 

 
kontant

Magasinet Penge giver indblik og dykker kritisk ned i et aktuelt emne.

 
 

 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Kontant > Slanketema > Artikler

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.