Sitet opdateres ikke længere.

preload loader
slankjantelefon

Kontants testperson Jan Friborg blev i strid med loven fyldt med påstande om Herbalife produkternes helbredende virkning, da han havde en sælger i røret.

Foto: dr © dr

 

Myndigheder underkender Herbalifes salgsmetoder

31. okt. 2006 16.10 artikler

Herbalifes sælgere skoles til ulovlige salgsmetoder. Efter Kontants afsløringer skrider myndighederne nu ind.

Med et skjult kamera har Kontant deltaget i et uddannelsesseminar for Herbalife-forhandlere. Her gik erfarne sælgere, ledsaget af musik og taktfast klappen, på scenen og fortalte om deres salgstaktik for at få succes.

Igen og igen handlede talerne om at få bedre salg ved at spille på at Herbalifes produkter er gode for helbredet. Og listen over Herbalife produkternes påståede helbredende effekt var lang. Diabetes, stofskifteproblemer, for meget mavesyre, smerter som tennisalbue, gigt, for højt blodtryk, allergi, psoriasis, depressioner, blødende mavesår, betændelse og tømmermænd skulle en Herbalifekur i følge de erfarne sælgere angiveligt kunne helbrede.
 
Systematisk lovbrud
Kontant har vist de skjulte optagelserne fra uddannelsesseminaret til jurist Iben Brinkland fra Fødevarestyrelsens Kosttilskudsgruppe. Hendes dom er klar.  Der er tale om en klar overtrædelse af fødevarelovgivningen.

- Når det er så gennemført på store seminarer, som jeg kan se af de billeder her (kontants skjulte optagelser, red.), så er det jo ikke den enkelte forhandler, der selv har fundet på det. Det er jo systematisk, at man beder folk om at huske de her beretninger om gigt og smerter og sukkersyge og så bruge dem i deres egen markedsføring, siger juristen.

Og efter Kontants afsløringer vil Fødevarestyrelsen nu gå videre med sagen.

- Det her ville vi aldrig have adgang til at se (Skjulte optagelser fra sælgerseminar, red.), hvis det ikke var fordi, at I kom med det.  Så vi vil følge op over for virksomheden omkring det her, siger Iben Brinkland.

Stor fortjeneste
Og de ulovlige salgsmetoder virker angiveligt. På uddannelsesseminaret oplyste en af de sælgere, der slog på produkternes helbredende effekt, at hun har en månedlig indtægt på 60.000 kr.

På trods af at sælgernes tale på uddannelsesseminaret beklager Herbalifes skandinaviske direktør Børre Gjersvik, at sælgerne tjener tykt på såkaldte medicinske påstande.

- Det er i strid med vores etiske regler, og vi vil skride ind overfor de pågældende sælgere. Desværre vil altid være nogle, der prøver at benytte sig af den slags muligheder, for at fremme salget, siger Børre Gjersvik.

Moderselskabets omsætning er i milliardklassen. Herbalife oplyser, at der er 1 million sælgere i 62 lande over hele verden. Omsætningen i 2005 var på 2,5 mia. dollar, det svarer til godt 15 mia. kroner.

 

Søg i Kontants arkiv

Søge formular

 Har du en klage eller en god historie, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Send os en mail eller et brev.

 

Forbrugerpanel:

Kontants forbrugerpanel

30. okt. 2012 16:29Kontant

Vi har stadig brug for flere medlemmer i vores forbrugerpanel. Vil du være med?

 

Klager og svar:

Svar på kritik af Samsung-program

4. feb. 2013 12:23Klager & svar

BFE/Samsung benytter desværre det gammelkendte kneb at skyde på budbringeren, når budskabet gør ondt. Samsung har fået alle muligheder for at komme til orde i denne sag og fremlægge synspunkter, statistikker, whatever, for at overbevise Kontant om, at der ikke var en sag. Hvad gør man? Undlader at svare på alle vores konkrete spørgsmål. Holder os hen. Sender et helt overordnet svar, hvor man i al korthed nægter at anerkende, at der er et problem.

 

Nyhedsbrev fra Kontant

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Kontant og modtag nyeste forbrugerafsløringer samt gode råd direkte på din mail.

Nyhedsbrev

 

Kontant Twitter!

Twitter 4

Husk du kan følge Kontant på Twitter!

 

 
kontant

Magasinet Penge giver indblik og dykker kritisk ned i et aktuelt emne.

 
 

 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Kontant > Slanketema > Artikler

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.