Sitet opdateres ikke længere.

preload loader
slankherbalifegruppe

I følge myndighederne er det kun indholdet i ét af de mange Herbalife produkter, der sælges som "den ultimative slankepakke", der har en slankende effekt.

 

Herbalife fastholder kunder på kur

31. okt. 2006 17.55 artikler

Herbalifes sælgere uddannes til at fastholde kunder på pulverkure, hvor hovedparten af bestanddelene ikke virker slankene.

Slankeeksperter anerkender, at proteinkure kan bruges til at kickstarte en slankekur for overvægtige, der vil af med mere end 15 kilo. Alligevel går Herbalifes sælgere efter et varigt salg af Herbalifes produkter til kunderne. Det kom frem, da Kontant med skjult kamera deltog i et uddannelsesseminar for Herbalife sælgere.

På seminaret fremgik det tydeligt, at en dygtig sælger ikke kun skal gå efter at sælge produkter til en kur på en måned eller to. På de skjulte optagelser siger en af de erfarne sælgere fra scenen, at salget handler om, at få produkterne ind under huden på kunderne, og få nok produkter ind under huden.

Pulver ikke daglig kost
Forhandlere af Herbalife altså forsøge at sælge flere portioner af Herbalifes kure til kunderne. Men pulverkure, som Herbalifes, bør ikke erstatte måltider på længere sigt.

Formanden for Motions- og Ernæringsrådet Bjørn Richelsen forklarer.
 
- Proteinerstatning kan bruges med henblik på at starte et rimeligt fornuftigt vægttab, i en kortere periode. Derefter må det overtages af en mere grundlæggende livsstilsændring, hvor man ikke behøver de her dyre specielle præparater, siger Bjørn Richelsen.

Og det understøtter de resultater, som Kontants testpersoner har haft med Herbalife. De har godt nok alle tabt sig ved hjælp af pulverkurene, men efterfølgende har omlægningen af kost og motion givet ligeså gode resultater.

Eksperter fra Institut for Human ernæring konkluderer, at kontants test er i tråd med instituttets forksning. En rigtigt sammensat kost i passende mængde kunne have givet samme vægttab på en sundere måde end indtaget af næring i form af de dyre pulvere og piller fra Herbalife.

Produkter slanker ikke
Kontant har bedt Fødevarestyrelsens kosttilskudsgruppe om at gennemgå alle de produkter,
der indgår i Herbalifes såkaldte "ultimative slankekur" købt via hjemmesiden herbalcenter.dk. Den består af en række dåser med piller og pulvere.

I betragtning af de positive testresultater lyder vurderingen fra jurist Iben Brinkland, noget overraskende:

- Det er ikke en slankekur. Det er fup og fidus. Det eneste produkt, som er et slankekostprodukt, og som vi ikke har haft noget at sige til, er Herbalifes måltidserstatning. De andre er ulovlige, fordi man siger til forbrugerne, at man taber sig af at spise dem, og det gør man ikke, siger juristen.
 
Klager over afgørelse
Herbalifes måltidserstatning er altså et godkendt kosttilskud, der virker som slankekur, hvis det erstatter usund mad og fede og søde mellemmåltider.  Men alle de andre produkter, der indgår i "den ultimative slankepakke" på hjemmesiden herbalcenter.dk, må i følge Fødevarestyrelsen slet ikke sælges som slankekostprodukter.

Derfor har Iben Brinkland skrevet til Herbalife og bedt om, at produkterne bliver trukket tilbage.
Herbalife har imidlertid klaget over afgørelsen, og indtil klagesagen er afgjort, er produkterne fortsat på markedet.

Det er sælgernes fejl
Herbalifes skandinaviske direktør Børre Gjersvik fralægger sig ansvaret for, at hele viften af produkter i strid med reglerne sælges som slankemidler.

- Det er distributørerne, der begår en fejl, når de sælger alle kosttilskud som slankemidler. De kender vores retningslinier, der siger, at det kun er Herbalifes måltidserstatning, der må sælges som slankemiddel, siger Børre Gjersvik.

Selvom de såkaldte distributører, der forhandler Herbalifes produkter via hjemmesider og telefonsalg gang på gang bryder reglerne, mener Herbalifes direktør altså ikke, at det er firmaets ansvar.


 

 

Søg i Kontants arkiv

Søge formular

 Har du en klage eller en god historie, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Send os en mail eller et brev.

 

Forbrugerpanel:

Kontants forbrugerpanel

30. okt. 2012 16:29Kontant

Vi har stadig brug for flere medlemmer i vores forbrugerpanel. Vil du være med?

 

Klager og svar:

Svar på kritik af Samsung-program

4. feb. 2013 12:23Klager & svar

BFE/Samsung benytter desværre det gammelkendte kneb at skyde på budbringeren, når budskabet gør ondt. Samsung har fået alle muligheder for at komme til orde i denne sag og fremlægge synspunkter, statistikker, whatever, for at overbevise Kontant om, at der ikke var en sag. Hvad gør man? Undlader at svare på alle vores konkrete spørgsmål. Holder os hen. Sender et helt overordnet svar, hvor man i al korthed nægter at anerkende, at der er et problem.

 

Nyhedsbrev fra Kontant

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Kontant og modtag nyeste forbrugerafsløringer samt gode råd direkte på din mail.

Nyhedsbrev

 

Kontant Twitter!

Twitter 4

Husk du kan følge Kontant på Twitter!

 

 
kontant

Magasinet Penge giver indblik og dykker kritisk ned i et aktuelt emne.

 
 

 

 

 

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR1 > Kontant > Slanketema > Artikler

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.