Sitet opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om viden og tech på dr.dk/nyheder/viden.

preload loader
 
 

Videnskabstemaer

Verdens vidundere

i dette tema sættes der fokus på underværker af enhver art: Fra fortidens Grækenland og den øvrige verdens, til de moderne vidundere og naturens og kulturens ditto.

 

Universets mysterier

Universets største gåder drejer sig om oprindelse. Hvorfor og hvordan?

 

Den naturfilosofiske Odyssé

Hør radiosekvenserne og tag med på en odyssé gennem naturfilosofiens historie.

 

Pattedyrenes verden

Læs mere om pattedyr, en dyregruppe for sig.

 

Våben der ændrede verden

Konflikter og krig er en del af menneskehedens historie - og fra første gang en sten, en gren eller en knogle blev brugt i vrede mod et andet menneske, har også redskaber og teknologi været en del af vores krige og konflikter.

 

Rumrejse til fortiden

Ta med på en rumrejse bagud i tid. Sammen med Galileo og Cassini-Huygens-sonderne besøger vi både Jupiter og dens galileiske måner.

 

Biometri

Biometri er hvordan man måler sig frem til en persons identitet. Det benyttes især til sikkerhedskontrol til at identificere forbrydere med.

 

Robotter

På film har robotter længe været i stand til at overgå mennesker. Men nu er virkeligheden ved at indhente fantasien. Robotterne kommer! Eller gør de?

 

Solen

Solen - vores egen stjerne - har stor betydning for vores fysiske verden, og har også sat mange tanker i gang op gennem historien.

 

UFOer

Er UFO-observationer og mystiske drømmeoplevelser bevis på at vi får besøg af rumvæsner?

 

10 medicinske opdagelser

Siden middelalderen er der sket meget med lægernes muligheder for at forstå og behandle sygdomme. Læs her om 10 af de store opdagelser.

 

Science fiction

Science fiction er omtrent lige så gammel som videnskab, og har udviklet sig i takt med videnskaben og teknologien.

 

Tyrannosaurus

Var Tyrannosaurus rex den største dræber nogensinde? Læs mere her...

 

Internettet

I 2003 var det 10 år siden den første browser til Internettet kom. I den anledning blev der lavet et tema om Internettet.

 

Intelligens

Hvad er intelligens? Siden Darwins tid har det været diskuteret. Temaet her kommer blandt andet ind på begreberne IQ og De Syv Intelligenser.

 

Minitema

Om geni(g)ale videnskabsmænd

19. apr. 2007 20:05

Intelligens er mange ting. Opfindere bliver ofte regnet for geniale - andre gange for gale. Her kan du lytte til to programmer om opfindere, hvor grænsen mellem gal og genial var hårfin.

 

Minitema om Konspiration

Var de på månen?

Hvilke beviser har vi egentlig for, at mennesket nogensinde har været på månen? Kunne det hele have været et stort fupnummer iscenesat af NASA for at slå Sovjetunionen i koldkrigens rumkapløb?

 

CMS - videnom sendetider 
 

Søg på Viden Om

Søge formular

 
 

Viden Om på facebook

Besøg Viden Om på facebook, og bliv fan af programmet.

 

Videnskabstemaer

Verdens vidundere

i dette tema sættes der fokus på underværker af enhver art: Fra fortidens Grækenland og den øvrige verdens, til de moderne vidundere og naturens og kulturens ditto.

 

Landets skarpeste hjerner forelæser om den russiske revolution, sushi og uendeligheden. Et helt univers på et enkelt website.

 

Lone Frank

Hulemanden i det moderne menneske

Se videnskabsserien fra sommeren 2008. I 4 programmer ser videnskabsjournalister Lone Frank på, hvordan naturvidenskaben krydser ældgamle skel...

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > VidenOm

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.