Sitet opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om viden og tech på dr.dk/nyheder/viden.

preload loader
 
Værten Lone Frank
 

Lagt på af: 

 

Gyserfilm og horrorbøger

09. september 2008 kl. 20:00 på DR2

Dracula skræmmer os, fordi han minder om et rovdyr. Ikke fordi vi har fortrængte seksuelle lyster eller lider af penismisundelse. Vores hjerner er nemlig udviklet til et stenalderliv på den afrikanske savanne, så litteraturforskerne skal erstatte Freud med Darwin. Videnskabsjournalisten Lone Frank ser på, hvordan naturvidenskaben baner sig vej ind de humanistiske videnskaber.

I 4 programmer ser videnskabsjournalisten Lone Frank på, hvordan naturvidenskaben krydser ældgamle skel, og hvordan evolutionsteori og hjerneforskning bliver brugt af frontforskere indenfor samfundsteori, økonomi, pædagogik samt film- og litteraturvidenskab. Det er kontroversiel videnskab, som udfordrer gamle dogmer og traditionelle menneskesyn.

Tilbage til forsiden

 

 
CMS - videnom sendetider 
 

Søg på Viden Om

Søge formular

 
 

Viden Om på facebook

Besøg Viden Om på facebook, og bliv fan af programmet.

 

Videnskabstemaer

Verdens vidundere

i dette tema sættes der fokus på underværker af enhver art: Fra fortidens Grækenland og den øvrige verdens, til de moderne vidundere og naturens og kulturens ditto.

 

Landets skarpeste hjerner forelæser om den russiske revolution, sushi og uendeligheden. Et helt univers på et enkelt website.

 

Lone Frank

Hulemanden i det moderne menneske

Se videnskabsserien fra sommeren 2008. I 4 programmer ser videnskabsjournalister Lone Frank på, hvordan naturvidenskaben krydser ældgamle skel...

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > VidenOm > Hulemanden_i_det_moderne_menneske

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.