Sitet opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om viden og tech på dr.dk/nyheder/viden.

preload loader
 
Line Friis og Peter Qvortrup
 

Hovedpinepiller skader drengefostre

09. november 2010 kl. 20:00 på DR2

Kvinder, der spiser hovedpinetabletter under graviditeten, risikerer at skade deres drengebørn, så de fødes med misdannede kønsorganer.

Hidtil har man anset paracetamol, der findes i Panodil, Pinex og Pamol for at være uskadeligt for gravide, men nu viser en ny undersøgelse noget andet. Viden Om undersøger sagen.

I udsendelsens anden del kigger vi nærmere på olieforurening i Danmark. Der sejles hvert år 200 gange mere olie igennem Storebælt, end der fossede ud ved ulykken i Den Mexicanske Golf. Og går det først galt i Danmark, så skal der handles hurtigt. Line Friis undersøger forholdene over og under vandet.

Med speedbåd, dykkerudstyr og popkorn ser programmet nærmere på de farlige steder og de mange nye forbedringer af sikkerheden ved skibstrafikken. Men farvandene i Danmark er meget vanskelige, og skibstrafikken bliver stadig tættere.

 
 
CMS - videnom sendetider 
 

Søg på Viden Om

Søge formular

 
 

Viden Om på facebook

Besøg Viden Om på facebook, og bliv fan af programmet.

 

Videnskabstemaer

Verdens vidundere

i dette tema sættes der fokus på underværker af enhver art: Fra fortidens Grækenland og den øvrige verdens, til de moderne vidundere og naturens og kulturens ditto.

 

Landets skarpeste hjerner forelæser om den russiske revolution, sushi og uendeligheden. Et helt univers på et enkelt website.

 

Lone Frank

Hulemanden i det moderne menneske

Se videnskabsserien fra sommeren 2008. I 4 programmer ser videnskabsjournalister Lone Frank på, hvordan naturvidenskaben krydser ældgamle skel...

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > VidenOm > Programmer > Viden Om med Ann Marker > Programmerne > 2010 > 10

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.