Sitet opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om viden og tech på dr.dk/nyheder/viden.

preload loader
 
mux
 

Internettets status 2003

 

I 2003 sendtes der 10 mio. e-mails om dagen, bare i Danmark. Men når vi gør status i 2003, hvor er Internettet så på vej hen - mod et restriktivt Microsoftnet eller som del af det frie kommunikationssamfund?

I dag kan vi ikke kun søge, læse og skrive på Internettet. Vi kan downloade og høre musik, chatte i realtime, se video og snakke med vennernes mobiltelefoner.
Men hvor bevæger det globale computernetværk sig hen? Er det ved at blive forvandlet til Microsoftnettet, hvor det kun er muligt at få glæde af alle fordelene, hvis vi bruger Outlook og Explorer?

Eller er Internettet med til at skabe større demokratisering og lighed mellem mennesker, som kan kommunikere på tværs af landegrænser, fordomme og nationale forskelligheder? Hvor enhver, der har lyst, kan publicere sin egen hjemmeside om et hvilket som helst emne.

Hør Keld Simonsen, IT-konsulent og datalog, fortælle om Internettets status og de forskellige fremtidsscenarier, det restriktive overvågningssamfund eller stedet, hvor vi frit har mulighed for at kommunikere med hinanden.

 
CMS - videnom sendetider 
 

Søg på Viden Om

Søge formular

 
 

Viden Om på facebook

Besøg Viden Om på facebook, og bliv fan af programmet.

 

Videnskabstemaer

Verdens vidundere

i dette tema sættes der fokus på underværker af enhver art: Fra fortidens Grækenland og den øvrige verdens, til de moderne vidundere og naturens og kulturens ditto.

 

Landets skarpeste hjerner forelæser om den russiske revolution, sushi og uendeligheden. Et helt univers på et enkelt website.

 

Lone Frank

Hulemanden i det moderne menneske

Se videnskabsserien fra sommeren 2008. I 4 programmer ser videnskabsjournalister Lone Frank på, hvordan naturvidenskaben krydser ældgamle skel...

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > VidenOm > Temaer > Internettet

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.